Muren onder dak, isoleren? | Ecobouwers.be

U bent hier

Muren onder dak, isoleren?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van JLeroux
10/01/2012 - 15:37

Voor de muren onder het dak, werd een stucanet gebruikt tegen de balken van het dak en dan bepleiserd (dak is geïsoleerd). Je hebt hier dan een schuine en rechte kant. Nu tussen het rechte stuk en het dak is er veel ruimte ook al is het schuine dak van beneden tot boven geïsoleerd met glaswol (20cm) graag zou ik het recht stuk nog extra willen isoleren. En graag tussen het dak en het stucanet, dus van binnenuit op de achterkant van de stucanet. Bestaan hiervoor mogelijkheden?

Uitvoering: van buiten naar binnen
=> dakpannen - onderdak - schuine spanten met glaswol - lucht - rechte balken - stucanet - pleister

Toekomstige uitvoering?
=> dakpannen - onderdak - schuine spanten met glaswol - lucht - rechte balken - isolatie (schuim, tegen stucanet?) - stucanet - pleister

1 Reactie

Reacties

afbeelding van JLeroux
16/01/2012 - 11:46

Heeft echt niemand een reactie, een idee of wat tips die ik kan nagaan. Er moet toch iets bestaan of mogelijk zijn, of ben ik echt de enige die kamer onder half dak heeft en met dit probleem/vraag zit... Hopelijk komt er toch nog wat tips binnen, en ja ik heb al gekeken om langs binnen extra te isoleren met voorzetwand met isolatie maar dat is voor mij niet echt een oplossing, vandaar dat ik echt wil napluizen wat mogelijk is de binnenwand langs de buitenzijde (tussen eigenlijk want dak komt erna) te isoleren...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.