multi-biobrandstofhaard | Ecobouwers.be

U bent hier

multi-biobrandstofhaard

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van els-8
16/09/2007 - 17:58

Tijdens onze zoektocht naar een vrijstaand systeem dat vlot kan overschakelen tussen verschillende bio-brandstoffen zijn we zo veel kachels tegengekomen, dat we even het bos niet meer door de bomen zien! Kan iemand ons advies geven over gecombineerde kachels? We hebben info gekregen over de nieuwe haard van Flam. Die kan allerlei biobrandstof aan (houtpellets, maïs, kolen, hout,...). Sommige bronnen waarschuwen ons dat de veschillen in vochtigheidsgraad een probleem opleveren. De elektronische aansturing zou snel stuk gaan en het rendement zou niet optimaal zijn. Als iemand ervaring heeft met volautomatische en elektronisch geregelde systemen die verschillende soorten brandstoffen aankunnen, zouden we misschien een stap verder zijn. Thanks!!

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
16/09/2007 - 18:56
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Met een 'zwitsers zakmes' kan je veel doen, maar het resultaat is altijd minder dan met een specifiek werktuig. Dat geldt ook voor gecombineerde kachels...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.