Moterloze afzuigkap | Ecobouwers.be

U bent hier

Moterloze afzuigkap

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van simon-1
07/01/2008 - 23:39

Beste allemaal,

Zojuist een woning betrokken met een WTW apparaat. Na 6 maanden kookstank (en vet in de hele keuken)en vocht in de badkamer (jawel schimmel en mos aan de onderzijde van het thermopane wegens condens en zwart wordende voegen) heb ik de man met de widea boor laten komen en een paar gaten door de muur laten boren. De keuken heeft nu een Itho kap met moter, deze doet ruim 500 m3 per uur en voert alle geur af en de keuken blijft schoon.
De badkamer hebben we verijkt met een afzuiging die aanspringt als je binnenkomt, doet 150 m3 met een na-loop van 5 min en deze is nu kurk droog. Kort om probleem opgelost....de WTW laten we rustig stationair op de achtergrond draaien op stand 1.

Denkfouten die bij de wtw gemaakt worden:

1) Een WTW heeft een debiet van 300 m3, wordt echter vaak afgestel op 225 m3. deel dit eens door 5 of 6 afzuigpunten en je komt ban nog maar op 50 a 60 m3 per afzuigpunt, vergelijk dit met de 500 en 150 m3 die ik nu heb buiten de WTW om.
2) Als je lokaal bij het koken of douchen wat extra afzuiging nodig hebt ga je met een wtw op 5 of 6 punten extra afzuigen waar dit helemaal niet nodig is!!
3) Het opwarmen van 1 m3 lucht kost helemaal niet zoveel energie. (teken hierbij aan dat het verwarmen van vochtige lucht wel veel meer energie kost)
4) WTW's draaien vaak bij lange na niet op de theoretische debieten door vuile filters en kanalen (door oa kookvet)en afstelligen met dipswitches op vaak maar 2/3 vermogen)
5) De afstand tussen afzuig punt en inblaas punt is veel te klein, zelfs de huidige norm van 6 meter zorgt nog voor heel veel dode hoeken met stilstaande lucht. De afstand zou het het maximaal haalbare benaderen.

Als je een beetje op internet zoekt zul je vanuit verschillende kanten lezen dat het huidige advies is dat de keuken en douche ventilatie buiten de wtw om geinstaleerd moeten worden en dat de afstanden tussen inblaas en afzuig punten in een ruimte vergroot dient te worden.

Graag uw reactie

Simon

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.