Monitoring pv installatie | Ecobouwers.be

U bent hier

Monitoring pv installatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van pluxyke
23/07/2005 - 11:44

Dag allemaal,

Verleden week hebben we de goedkeuring gekregen dat we de pv-panelen nog mogen plaatsen met de 50% subisidieregel van 2005. Ik had daarvoor al rond gezien naar een manier om de opbrenst van de panelen te kunnen volgen op de pc of een apart schermpje.
Bij ons zou het gaan om een inverter van Sunnyboy.
Sunny Boy(SMA) heeft verschillende manieren om deze monitoren. Ik ben vooral geinteresseerd in de Sunny Beam(draadloos met schermpjes)en de SWR-COM(signaal wordt op het elektriciteitsnet geplaatst en binnengehaald met een aangepaste adaptor.).
Heeft iemand al ervaring met één van de deze systemen?
Zo ja, de Sunny Beam gaat deze ver genoeg in afstand om het signaal draadloos door te zenden.(belemmering van muren en ramen.)

pluxy

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.