modulerende ketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hi,

Ik heb hier al het een en ander gelezen mbt een modulerende ketel.
Een bemerking dat ik hier gzien heb is dat je steeds met buitenvoeler moet nemen want dat verbruikt minder.
Wat ik mij echter afvraag, stel dat ik geen buitenvoeler heb, en ik stel mijn toestel op dezelfde watertemp als een met een buitenvoeler, gaan die dan beiden evenveel gebruiken of niet ?
Je moduleert normaal op de terugloop, wlt dit dan zegen dat, welk systeem je ook hebt, indien je opstart en je temp is bv 20° hij sowieso naar max verbruik gaat om je gevraagde temp te bereiken, ook al is deze bv maar 40°

Ik vind dit zeer verwarrend .

Tom

Reacties

Hoe kan je dat manueel instellen zoals een buitenvoeler? De buitenvoeler zal de ketel aansturen naargelang de temperatuur buiten. Als je dat manueel doet dan je elke uur 's nachts opstaan om de temperatuur te meten en die dan op de ketel instellen....

Tom

" Je moduleert normaal op de terugloop, wil dit dan zeggen dat, welk systeem je ook hebt, indien je opstart en je temp is bv 20° hij sowieso naar max verbruik gaat om je gevraagde temp te bereiken, ook al is deze bv maar 40° "
De manier van moduleren verschilt van de ene naar de andere ketel en meestal is het een combinatie van factoren. Als de WAR een watert° vooropstelt van 40°, gaat deze i.f. daarvan z'n brander sturen. Maar dikwijls zal de ketel ook de retourwatert° in rekening brengen en eventueel compenseren. Maar dit verschilt van merk tot merk, daar is geen algemene regel voor. Een goeie ketel gaat langzaam naar de gewenste t° toewerken, en zeker niet voluit gaan.

Hans

Ik vind dit zeer verwarrend .

de ketel zal dus zijn vermogen minderen ook zonder WAR.
dus als het verschil tussen aanvoer en temperatuur kleiner wordt zal de ketel minderen.

pendelen ketel minder?
wat als je met kamerthermostaat regelt en dus de ketel enkel laat moduleren op retourtemperatuur?

wie regelt zo? bevindingen?

Beste,

mijn verbouwing naar LEW is begonnen. Ik ben nog op zoek naar een verwarmingsketel. Mijn energiebehoefte is max ong 13 kw( moet nog precies berekend worden).
Ik wil later (nu geen geld voor) een zonneboiler installeren. Welk soort ketel + eventueel boiler laat ik nu het best installeren?