Mineraal vlies op rotswol | Ecobouwers.be

U bent hier

Mineraal vlies op rotswol

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jimmydv
12/04/2006 - 11:31

Indien je 2 lagen rotswol aanbrengt in een spouwmuur (3cm luchtspouw) heeft het dan zin om de bovenste laag met het zwarte minerale vlies te nemen. De vraag is dus, is dat vlies efficiënt tegen vocht en wind?

4 Reacties

Reacties

afbeelding van dominique depraeter
12/04/2006 - 21:49

"Indien je 2 lagen rotswol aanbrengt in een spouwmuur (3cm luchtspouw) heeft het dan zin om de bovenste laag met het zwarte minerale vlies te nemen. De vraag is dus, is dat vlies efficiënt tegen vocht en wind?"

Het is bij sommige platen, vooral de minder vaste platen weersbestendiger. Bij lange blootstelling is dat een voordeel. Een ander voordeel is dat bij verwerking je alvast daar geen jeuk krijgt. Het zou ook gebruikt worden omwille dat sommige delen van de isolatie zichtbaar zouden blijven en dan is zwart onopvallender.

groeten,

Dominique

afbeelding van argyle
13/04/2006 - 08:10

Hoi..

Is het ook geen bescherming tegen UV licht indien je werkt met "doorzichtige" gevels?

Ik geloof dat dat vermeld staat in de pfd te downloaden bij rockwool.

Regards
Davy

afbeelding van jimmydv
13/04/2006 - 08:37

Indien je een luchtspouw hebt (we kozen voor een bleke gevelsteen dus een luchtspouw is aangeraden) verlies je ongeveer 10% rendement van je isolatie (bij minerale wollen). Nu denk ik dat dat mineraal vlies dat verlies wel enigsinds kan beperken.
Denk ik juist of niet?
Het gaat mij dus niet om minder jeuk of langer blootstellen, alhoewel dat ook meegenomen is natuurlijk.

afbeelding van patjer1
25/10/2007 - 10:37

Bij een volle spouw misschien handig tegen vochtindringing? Of is het ook dampremmend naar buiten toe?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.