metalen dakpannen | Ecobouwers.be

U bent hier

metalen dakpannen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van lieven van de velde
27/09/2004 - 13:06

Voor de renovatie van een klein (30m²) zadeldak heeft iemand ons metalen dakpannen aangeraden. Voor zover ik weet wordt dit meestal gebruikt voor "snelle" renovaties waarbij het oude, versleten dak blijft liggen.
In ons geval moeten de oude dakpannen er toch uit om een onderdak te plaatsen. Bovendien zijn we genoodzaakt nieuwe pannen te leggen omdat we een gedeelte van het dak, dat nu uit (dunne) polycarbonaatplaten bestaat, door pannen willen vervangen.
Zijn metalen dakpannen een optie? Zijn ze ecologisch/energetisch verantwoord? (het dak heeft een zeer kleine helling: 18°, belangrijk in verband met invalshoek van de zon zomer/winter).

Alvast bedankt voor de reacties,
Lieven

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.