mazoutverbruik verdubbeld | Ecobouwers.be

U bent hier

mazoutverbruik verdubbeld

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van els-2
01/04/2008 - 11:35

Drie jaar geleden is de oude ketel vervangen door een ketel van Dietrich type GTU 1204V FF samen met de leidingen (tot aan het ondergrondse deel). De ketel wordt gebruikt voor zowel de cv als voor het water. Het eerste jaar hadden we een verbruik van 4500 liter wat we wat veel vonden. Maar het bleek normaal te zijn voor onze (huur)woning: alleenstaand huis, dubbele beglazing maar geen dakisolatie.

Om de het verbruik te beperken lieten de winter erop een houtkachel installeren die we vanaf januari effectief in gebruik genomen hebben. Ons jaarverbruik daalde hierdoor tot 3500L.

In september hebben we 5000L ingedaan en 2 weken geleden bleek onze tank leeg te zijn. Het eerste waar we aan dachten was een lek. Maar ondertussen hebben ze de tank komen nakijken en die is perfect in orde. Ondertussen hebben ze de ketel ook komen nakijken en ook die is perfect in orde. Gestolen kan ook niet want de tank is beveiligd met een slot.

De expert die de tank komen controleren is zei dat het misschien een lek in de retourleiding zou kunnen zijn. Maar zowel hij als de CV-instalateur sluiten dit uit omdat we het dan zeker zouden merken aan onze bodem (gras, bomen,...).

We zijn echt ten einde raad! We hebben echt alles al gecontroleerd en vinden niets, geen lekkende radiators, geen lekkende kranen, thermostaat werkt perfect. Maar ondertussen blijft het verbruik abnormaal hoog. Ondertussen
verbruiken we 170L/week. Wie kan ons helpen?

5 Reacties

Reacties

afbeelding van roover
01/04/2008 - 11:49

Ben je 100% zeker dat er wel degelijk 5000 liter geleverd geweest is ? Ik ben zelf nogal wantrouwig tav onze leverancier : tank wordt steeds volledig gevuld, is nog nooit meer dan 2.200 liter ingegaan, zelfs als de CV was uitgevallen omdat hij echt leeg was...laatste keer ging er plots 2.620 liter in ????
Met de huidige prijzen moet je echt van niks meer verschieten (diefstal, enz.)

afbeelding van Anonieme gebruiker
01/04/2008 - 12:52
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

els aan de bodem gaat gij het niet altijd zien,ik ken persoonlijk mensen waar kinderen onder de verluchting de retour kapot hadden gedaan
meer dan 5000liter weggelopen,buiten nergens iets te zien planten en gazon altijd mooi bij gestaan
laat de retour afkoppelen en tigeromloop maken dan weet u het direct of het in de retour zit

afbeelding van els-2
01/04/2008 - 12:53
Els

Er is heel zeker 5000L geleverd. Wij zorgen altijd dat we thuis zijn als men komt leveren en controleren altijd de levering met onze meetstok na. Omdat we weten dat men niet altijd even oprecht te werk gaat en zeker met de huidige prijzen.

afbeelding van els-2
01/04/2008 - 12:59
Els

Bedankt voor de tip Marcelvm. Ik had al een vermoeden dat een lek in de retourleiding niet altijd te zien is aan de planten ez. Ik ga de eigenaar zeker nog eens aanspreken om de retour te laten afkoppelen. In het slechtste geval laten we het op onze kosten doen, gaat nog altijd goedkoper zijn dan mazout te laten wegvloeien.

afbeelding van els-2
05/04/2008 - 18:47
Els

Ondertussen hebben ze een voorlopige tank van 1200L geplaatst en deze rechtstreeks met nieuwe leidingen aan de ketel aangesloten. Op deze manier zijn zowel de ondergrondse tank als de leidingen buiten gebruik en kunnen we nagaan of het verbruik verbeterd. Zo ja, dan weten we dat het een probleem met de toevoer of retourleidingen is. Afwachten maar.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.