mazout - gas | Ecobouwers.be

U bent hier

mazout - gas

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
21/07/2005 - 16:36

Hier op forum wordt teveel de nadruk gelegt op de soort fossiele brandstof dan op verbruik verminderen. De Kyoto norm halen door alles op aardgas te zetten is zich een blinddoek voor houden. Door meer isoleren en zonneenergiesystemen, condensatie ketel op mazout - aardgas.
Deze lijst kan nog verder worden uitgebreid, deze zorgen voor een beter milieu.Bv als iedereen de zwavelarme mazout zou gebruiken dan zou de zwaveluitstoot zeer sterk dalen . Als de oude installatie vervangen werden door nieuwe zouden we in belgie ook al een aanzienlijke besparing van gas en mazout bekomen.Dit zijn maar een paar eenvoudige oplossingen die al een begin kunnen vormen.

Veel mensen kiezen aardgas voor het milieu dit is een grove leugen die aardgasleveraciers het liefst laten horen. Echter veel mensen leven tegenwoordig van maand tot maand, en bij mazout moeten ze in een keer betalen. Bij aardgas betalen ze per maand zodat hun de totale kostprijs niet opvalt en niet zo zwaar op hun budget ligt. Echter zijn er nu ook al mazout leverancier die dit doen. De mensen kunnen zelfstandig niet meer sparen om hun mazoutrekeing eenmaal per jaar te betalen . Het geld wordt meestal onbezonnen naar buitengegeven. En dit heeft nu niet met de hoge mazoutprijs te maken, maar bij een hoge prijs valt het meer op omwille dat het totale bedrag niet meer zo gemakkelijk weg te rekenen valt .

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.