luxafoil clearview folies | Ecobouwers.be

U bent hier

luxafoil clearview folies

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van thierry-8
20/04/2007 - 19:41

Helaas Pindakaas maar van Monumenten en Landschappen ga ik waarschijnlijk geen toelating krijgen om screens te hangen aan de buitenkant van mijn ramen (beschermd stadsgezicht).
Heeft er iemand recente ervaringen met Luxafoil Clearview folies?
Op hun website las ik enkel strave beweringen zoals:

"Luxafoil Clear View werkt in beide richtingen. Door zijn unieke samenstelling wordt in de zomer de zonnewarmte naar buiten gereflecteerd en in de winter wordt de opgewekte warmte van de verwarming teruggekaatst in de kamer. Dit geeft in de winter een gemiddelde energiebesparing van 17 tot 25% afhankelijk van het glastype."

en

"Externe” zonwering geeft een sterk verduisterend effect. Het zichtbaar licht wordt buitengehouden. Daarenboven wordt nog 50% van de zonnewarmte doorgelaten. De onderhoudskosten lopen snel op.

Luxafoil Clear View laat het zichtbare licht door en reflecteert 90% van de infraroodwarmtestraling. U kunt dus genieten van een aangename binnentemperatuur, terwijl uw optische doorkijk volledig behouden blijft. De glasfolie wordt aan de binnenzijde van de beglazing aangebracht zonder kap- of breekwerk. De ramen kunnen nadien normaal onderhouden worden."

De oplossing blijkbaar om in de zomer de warmte buiten te houden... of zijn het pure verkoopspraatjes?

8 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
07/05/2007 - 21:28
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

In ons vorig huis hadden we al onze ramen laten bekleven met deze Luxafoil.
Het licht wordt inderdaad gefilterd en de doorkijk blijft behouden. Door dat we hadden gekozen voor een spiegelend effekt kon er niet meer van buiten naar binnen gekeken worden, wel 's avonds als er licht brandde.

Wat isolatie betreft: we woonden in een oud huis(lees: niet geisoleerd), de folie hadden we eerder gekozen tegen de inkijk en we konden meteen onze gordijn wegdoen.
De zonnewarmte was wel opmerkelijk minder achter het glas maar evengoed deden we onze rolluiken naar beneden op hete dagen.
We stookten met een houtkachel maar van die extra energiewinst heb ik niet veel gemerkt.

Toch zou ik het nu terug durven overwegen in onze nieuwbouw (passief) omdat ik denk dat het dan wel zijn waarde zal hebben.

prijs ongeveer 105€/m²

afbeelding van de bie ludo
08/05/2008 - 14:16

Graag alle inlichtingen over deze folie,alsook de prijs per vierkante meter( geplaatst)
Dank bij voorbaat ,
Fam. De Bie - Verhulst

afbeelding van jean-3
12/05/2008 - 21:29

was ook van plan om luxafoil te laten kleven..een goed bevriende glazenmaker raade het af , omdat de teruggekaatste warmte in het dubbel glas ga botsen met de binnenkomende warmte...wat glasbreuk kan veroorzaken

afbeelding van jvanaert
11/05/2008 - 10:34

105 euro per vierkante meter ???
of is dat een typefoutje ?

afbeelding van Bart humbeeck - @Home
11/05/2008 - 10:54

@wouter, Luxafoil in een passiefwoning : daar zou ik nog eens goed over nadenken ! je hebt in de PHPP een bepaalde zonnetoetredingsfactor ingegeven, en die zonnewarmte heb je in de winter ABSOLUUT nodig . nochtans ga je die (gratis) broodnodige zonnewarmte in de winter buiten houden met Luxafoil ? je riskeert dan wel onvoldoende warmte-opbrengsten te hebben in de winter, en dus te moeten bijstoken ... anderzijds stijgt het isolerend vermogen van de beglazing, maar isolatie op zich genereert geen warmte . dus helpt het niet als er te weinig warmte aanwezig is . ik zou dat maar nog eens goed doorpraten met je architect, PHPP-berekenaar of eventueel het PHP zelf... vriendelijke groeten, bart humbeeck

Uit deze discussie hebben wij op vraag van de auteur een bericht verwijderd nadat Luxafoil NV juridische stappen had ingeleid tegen de auteur en BBL.

Verwijderd bericht:
12-05-2008 15:45 IP logged: Sofie

Benjamin Clarysse, forummoderator

afbeelding van tine-5
25/01/2009 - 17:14

En als de warmte binnen mag, maar we erover denken om folies te installeren omwille van de UV-wering? Dus tegen verkleuring van de meubels, tapijten en kasten?

afbeelding van lieven vanstraelen
14/02/2009 - 15:29

Bij Fedesco (het energiedienstenbedrijf van de federale overheid dat instaat over energiebesparingen in federal overheidsgebouwen) hebben we een gespecialiseerd studiebureau (Ingenium uit Brugge) ingeschakeld om dit te evalueren en een lastenboek te maken voor zonwerende glasfolie. Op basis hiervan is een aanbesteding gebeurd naar alle leveranciers van kwaliteitsfolie op de Belgische markt. We hebben offertes gekregen van Luxafoil en de distributeurs van Bekaert en Llumar films. De resultaten zijn duidelijk. De film van Luxafoil heeft beduidend betere eigenschappen dan alle andere films en scoort ook beter op andere criteria (prijs, waarborg, levertermijnen...). Het gaat hier om installatie in grote gebouwen, maar het is dezelfde film (Clearview) als die gebruikt wordt in huizen. De talrijke meetresultaten, uitgevoerd en/of gevalideerd door de klanten, NIET door Luxafoil zelf in bestaande gebouwen (Europese Commissie, Waasland Shopping, enz.) bewijzen duidelijk de zon- en warmtewerende eigenschappen van hun product. Met gemiddelde temperatuursdalingen op een zonnige dag van 5 à 6 graden en pieken tot 10 à 11°. Dit levert 1) een aanzienlijke verbetering van het confort en 2) (in geval er airco is) een aanzienlijke vermindering van de energiefactuur. Fedesco heeft op basis hiervan beslist deze folie op grote schaal te installeren in de federle overheidsgebouwen. Onze berekeningen tonen, opnieuw in geval van airco, terugverdientijden van 3 à 4 jaar. Zonder airco is er natuurlijk voornamelijk een confortverbetering, maar geen geldbesparing. Er is inderdaad een zeker verlies aan natuurlijke zonwarmte in de winter, maar de film heeft eveneens (beperkte) warmteisolerende eigenschappen (emissiviteit). Recente metingen geven een temperatuursverhoging in de winter van 3 à 4 graden, maar dat hangt ook af van het type glas. Op glas dat reeds hoogrendementsglas is, is het minder dan op gewoon dubbel glas of enkel glas.
Conclusie: 1) als u geen airco heeft, maar wel confortverbetering zoekt in de zomer is deze film zeer interessant en sowieso de beste op de markt. Het hangt er vanaf hoeveel u wenst te betalen. In veranda's en patios waar het heet wordt in de zomer is dit zeker interessant. De luxafoil-film is ook de enige die op schuine oppervlakken kan geïnstalleerd worden. Hij is zeer transparent en heeft weinig of geen invloed op het uitzicht (er is inderdaad film die vooral het binnenkijken verhindert, maar dat is niet de Clearview). Het verlies aan natuurlijke zonwarmte in de winter wordt voor een niet te verwaarlozen deel gecompenseerd door de warmteisolerende eigenschappen.
2) als u airco heeft is er niet alleen confortverbetering, maar bovendien een aanzienlijke energiebesparing. Immers 1°C koelen kost gemiddeld 3 x meer dan 1°C verwarmen. Dit is de belangrijkste reden dat de federale overheid in alle gebouwen met airco deze Clearview film zal installeren.
3) voor passiefhuizen (of -gebouwen) hebben we nog geen sluitend antwoord. Als er airco is (wat in huizen zelden zo is, wel vaker in gebouwen) kan dat ook interessant zijn. Het verlies aan natuurlijke warmte kan gecompenseerd worden door de vermindering van de energiefactuur voor airco. Vermits er sowieso weinig of geen gasverbruik is voor verwarming (max 15kWh/m2 bij passiefhuizen) zijn de isolerend eigenschappen minder van belang. In passiefhuizen wordt bovendien vaak driedubbel glas geïnstalleerd. Als het plaatselijk te warm wordt in de zomer (de warmte kan immers ook niet meer buiten eens ze door de zon is binnengebracht) zal de film wel een confortverbetering geven.
Ik hoop dat deze info nuttig is.
Lieven Vanstraelen, Fedesco.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.