luchtdichtheid woning ifv balansventilatie | Ecobouwers.be

U bent hier

luchtdichtheid woning ifv balansventilatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van tom-68
17/05/2007 - 08:28

Beste,

Na een tijdje getwijfeld te hebben over welk ventilatiesysteem we gaan plaatsen, hebben we voor onze K33 woning toch de logische stap gezet naar een balansventilatie. Het gaat een Orcon HRC worden.

Nu zitten we nog een beetje met vragen over de luchtdichtheid van onze woning, toch wel belangrijk bij zo'n systeem. We gaan overal rolluiken plaatsen (11 stuks), en dit met manuele bediening. Wegens budgetbeperkingen is het helaas niet mogelijk om overal te automatiseren, wat eigenlijk beter zou zijn voor de luchtdichtheid...

De rolluikkasten zijn geïsoleerd, maar zijn er mensen die ons kunnen vertellen of 11 van zo'n rolluiklinten een belangrijk nadeel zijn voor de luchtdichtheid, of zijn ze wat dat betreft eerder te verwaarlozen? En zo ja, wat kunnen wij hier nog aan doen om de luchtdichtheid te verbeteren?

We hebben niet de ambitie om aan passiefhuis-normen te voldoen, maar zouden toch graag hebben dat onze balansventilatie zijn rendement haalt.

Alvast bedankt!

Tom

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.