LEW met cv kachel en lucht-water warmtepomp | Ecobouwers.be

U bent hier

LEW met cv kachel en lucht-water warmtepomp

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Bartsimpson
09/09/2013 - 13:39

Beste ecobouwers, Weldra starten we met nieuwbouw van een LEW 250m2 met 4 slaapkamers en 4 badkamers ( evt b&b later van te maken).

Warm tapwater is dus belangrijk, we denken aan vloerverwarming, kachel en radiatoren (bad/slaapk) voor verwarming, cv kachel voor bij vriestemp en gezelligheid (30% voor eetkamer en salon), 70% boiler + luchtwater warmtepomp voor comfort (op afstand/thermostaat, als we geen houtblokken kunnen opsmijten) vooral in tussenseizoenen en zomer. Energie vriendelijk zouden we de warmtepomp aansturen met pv panelen (ZZW ligging woning)  die ook werken als we in zomer op reis zijn en frigo, diepvries, domotica nog elektriciteit nodig heeft. We dachten eerst aan zonneboiler, maar vermits we toch al een warmtepomp nodig hebben ( er is geen gas in de gemeente en stookolie vinden we ook niks) lijkt ons zowel qua e-waarde, efficientie en evt extra elektriciteitopwekking, pv panelen idealer.

We voorzien ventilatie D en k30.

Graag jullie feedback en ideeen over deze aanpak.

We hebben nieuwbouw, dua alles nog mogelijk. Zou de lucht/water warmtepomp ook kunnen samenwerken met de ventilatie etc... Is pv panelen en warmtepomp inderdaad beter dan zonneboiler en warmtepomp etc.. (Prijs pv panelen, gevoelig lager nu zodat terugverdientijd 10j kan etc..)

Bedankt voor al jullie opmerkingen en raad

Vriendelijke groet, Bart

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.