Leverancier pellets | Ecobouwers.be

U bent hier

Leverancier pellets

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van eddie-2
24/01/2008 - 08:44

Hallo aan iedereen ,wij verwarmen ook met een pelletkachel en zijn daar zeer tevreden over.(moeten nu nog enkel de cv gebruiken om de badkamer te verwarmen. Ik heb een simpel vraagje (hoop ik) kan er mij iemand een adres bezorgen van een DEGELIJKE leverancier van pellets. Want er zit dus wel degelijk veel kaf tussen het koren waarmee ik enkel wil zeggen dat dikwijls de kwaliteit te wensen overlaat.Wij hebben ondertussen al 4 verschillende merken getest en met de die waar we de beste resultaten mee behaalden waren POWER-PELLETS (duitse makelij) maar kan ze nergens vinden in de omgeving waar ik woon. Wij wonen in Rijmenam tegen keerbergen (provincie antwerpen) Alvast dank aan iedereen Met vriendelijke groeten Eddie

63 Reacties

Reacties

afbeelding van fdnls
24/01/2008 - 11:41

Wij gebruiken voor onze kachel pellets van Hogramix.
Hiervan zijn we tevreden, zeer weinig assen maar wel iets meer roetvorming in de kachel zelf. Stoort niet voor ons maar dat moet je zelf maar ondervinden.
Als je wil kun je een paar zakken van ons kopen om te testen. (Mechelen) Stuur maar een mail.

afbeelding van WalterST
24/01/2008 - 21:43

DIN-plus is volgens mijn Duitse magazines van Pellets de ENIGE echte referentie.

Beste,

Wij stoken thuis met pellets sinds 2001 en sinds 2004 ben ik professioneel bezig met de verkoop van pelletsystemen. De ervaring heeft ons geleerd dat we voorzichtig moeten zijn met uitspraken zoals "dat trekt op niks" of "dit zijn de beste". Dit geldt zowel voor de pellets als voor de kachels/ketels. Het goed werken van een pelletkachel hangt niet alleen af van het merk, de schouw, de pellets, het onderhoud of de installateur. Het is een ketting.
Ik wil jullie melden dat er in België eindelijk genormeerde pellets worden geproduceerd (Pellets Mandi, Fleurus). Wij hebben heel wat klanten die tot volle tevredenheid deze pellets gebruiken en dit zowel in zakgoed als in bulk (CV-systemen). We hebben nu meer dan 200 volautomatische CV-systemen draaien en die werken zoals het hoort.
Een pelletkachel is iets anders dan een pelletketel. Een kachel staat in de woonkamer, moet mooi zijn, mag geen lawaai maken, het ruitje moet proper blijven, etc. Veel van die zaken zijn zeer subjectief en dat maakt het er niet makkelijker op. Vraag aan de kachelhandelaar waar u uw kachel wenst te kopen naar een paar referentieadressen en informeer u daar.
Hopelijk hebben jullie hier wat aan,
Warme groet,
Ludwig

afbeelding van geert buyse
25/01/2008 - 14:50

Ludwig heeft wel een punt.

Ik heb zowel pellets van Fleurus als pellets van W*N, Deinze.

Van de pellets uit Deinze ben ik heel tevreden (reeds 2 stookseizoenen ervaring). Toen ik echter die van Fleurus 2 weken lang mocht testen (via Gilbert) kwam ik tot volgend resultaat (in vergelijking met die uit Deinze):

Fleurus:
minder tot soms geen stof in de zak
bijna geen roet op de ruit (zelfs na enkele dagen)
pellets zijn iets langer
hogere verbrandingswaarde
verpakt in plastiek zakken (-), maar wel beter stapelbaar

afbeelding van bert-10
27/01/2008 - 10:06

Beste,
Mijn ervaring met enkele pelletmerken:
Power-pellets : zeer goede warmte opbrengst, veel stof in de zakken, weinig roetaanslag op het venstertje, buiszakken = zeer handig.
Holtzpellets premium energies : goede warmte opbrengst, veel stof in de zakken, ruit wordt direct beslegen met roet.
Hogramix: goede warmte opbrengst, roetaanslag = matig, vuurpotje zit na enkele uren volledig toe met een harde koek = zeer groot nadeel, weinig stof in de zakken.
German-pellets : zeer goed warmteopbrengst, weinig stof in de zakken, weinig roetaanslag, duur
mvg

afbeelding van WalterST
27/01/2008 - 13:50

Ludwig,

Bedankt voor de algemene uitleg. Denk ook dat de volledige keten, dit is ketel/kachel, pellets, rookkanaal, isolatie woning, opslag pellets enz. ZEER belangrijk zijn.

afbeelding van a-2
21/02/2008 - 18:01
A

exipel = duitse DIN+ gecertifieerde pellets te krijgen op : www.houtenergiebois.be
wel bij de duurdere soorten, maar prijs / kwaliteit zeker verantwoord
mvg

afbeelding van bernard-5
26/04/2008 - 12:48

ik zoek een pellets-leverancier die in Bocholt (Limburg) in bulk kan en WIL leveren met een blaaswagen !!! Levering van telkens ca. 5 ton, verbruik ca. 6 ton /jaar

afbeelding van david stroobants-3
28/04/2008 - 16:56

Wij hebben vorig jaar voor onze pelletketel (geen kachel) houtpellets laten aanleveren van Houtvezelland / Bioflam (d.i. dezelfde firma).

Ik kan daar niet echt gelukkig over zijn.

Bij de levering heeft men niet actief stof afgezogen met als gevolg dat na de levering de ganse kelder was omgetoverd in een maanlandschap.

Bij de levering zaten enorm veel kleine stukjes en massa's stof en pulp. Een regelrechte ramp ! Iedere 2 weken kon ik de ketel gaan "uitkuisen" omdat de assen aan elkaar klitten en de boel opstroppen.

In augutus 2007 werden deze pellets geleverd (7 ton), en deze zijn er op 8 maand tijd al allemaal door gedraaid.

Vandaag werden er door een Waalse firma pellets aangeleverd met de blaaswagen. Die mensen geloven duidelijk in het pelletverhaal want ze hebben geïnvesteerd in een gloednieuwe vrachtwagen die exclusief gemaakt en gebruikt wordt voor het leveren van pellets. Ze hebben bij het leveren ook actief stof afgezogen en het verschil t.o.v. de levering van Bioflam / Houtvezelland is dan ook overduidelijk: Geen grammetje stof in onze kelder :-)

De pellets lijken mij ook een zeer behoorlijke kwaliteit te zijn. Volgens hun brochure is het DIN+ en ik denk dat ik hun woord wel mag geloven. Het is natuurlijk nog het "verbrandingsresultaat" afwachten, maar de levering was alvast zeer professioneel en de kwaliteit op het zicht lijkt mij bijzonder goed te zijn. Ook over de prijs hoor je mij niet klagen want ze waren zelfs goedkoper dan de rommel van Bioflam / Houtvezelland.

Als je geïnteresseerd bent in de contactgegevens, mail me gerust. Vervang wel eerst "geelvierkantmetrodesmiley" in het e-mailadres door "telenet" ;-)

Ik woon in Aarschot (dus niet ver van Limburg) :-)

afbeelding van gilbert-1
02/05/2008 - 23:14

ik begrijp het gezuer niet over die pellets
ik heb 4 soorten in voorraad van zeer goede kwaliteid en drie ervan met din plus op 16 / 17 / 18 mei 2008 pellet dagen en aan € 3.20 per zak van 15 kg btw incl afgehaald
voor wie het te ver is , kan vanaf nu tot 18 mei 2008 thuis geleverd krijgen aan € 3.50 per zak btw incl
sp. prijzen voor bulk. vele groeten gilbert

afbeelding van edik
19/01/2009 - 16:44

Hallo ik ben een leverancier van Belgie(Limburg)
Ik ben aant het hoofd van een bedrijf in rusland samen met mijn broer. ik zelf woon in belgie natuurlijk.
We verkopen houpellets op een zeer lage prijs tegenover de leveraciers hier. We zijn een jonge bedrijf daarom de bekendheid nog niet is in europa. We hebben in duitsland en italie al concrete klant dat maandelijks bestellen.
Certificaat en alles volgens de normen van din+ in bezit dus het product is al op het markt goedgekeurd.
We verkopen alleenmaa groot per ton of per vracht.
De vraag prijs per ton bedraagd 180 euro er kan +- 5 euro bijkomen ligt aan de diesel n benzine prijs. We verkopen aan de normen van DDU( tansportkoste tot aan de koper is erbij zonder de duane voorwaarden)
We leveren per zak van 850kg
Binnen de 5 dagen heeft u de bestelling aan huis

Interrese? Gelieve een mail te sturen voor verdere info

Bedankt!!!

afbeelding van Anonieme gebruiker
05/06/2009 - 18:21
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

beste

lever je ook in west vlaanderen en word dit geleverd in big bag zoja van hoeveel kg

mvg

erwin

afbeelding van pukky1999
13/06/2013 - 00:29

hallo edik ik ben geitreseerd in 1 ton pellets  ik ga wel meer nodig hebben maar wileens proberen. is uw prijs met transport inbegrepen mijn adres is aarschotsebaan 158 2590 berlaar wat is uw prijs geleverd stuur e mail naar tony [dot] ingrid [at] telenet [dot] be

afbeelding van alcasa
10/09/2013 - 16:44

hallo ik ben een zelfstandig schilder die ook zou willen starten met pellets te verkopen maar wel wil ik in wallonie de goedkoopste zijn of toch 1 van de goedkoopste.

graag zou ik contact met u hebben om te zien wat er mogelijk is.

vriendelijke dank alcasa.

afbeelding van alcasa
10/09/2013 - 16:53

edik wil  je me eens contacteren alcasa [at] live [dot] be

afbeelding van gerryheidi
02/10/2013 - 20:36

hoi edik verkopen juli nog pellets en zoo ja kan je mij een prijs geven voor een volle opligger pellets geleverd in paal 3583 en hoeveel kg ligt er op een pellet wij willen een groepsaankoop doen en wie weet wat er volgt

afbeelding van mieke-5
08/10/2008 - 08:43

Aan de heer David Stroobants zou ik de gegevens willen vragen van zijn leverancier. Wij wonen in Kortessem en zijn op zoek naar goedkopere leveranciers van pellets dan 4,20euro per zak.

afbeelding van koen-9
08/10/2008 - 16:20

Kijk ook even op: www.pelletinfo.net
Ik ben bezig met het oplijsten van pelletleveranciers, ketels en kachels.

Als je leveranciers weet, stuur maar door naar: info [at] pelletinfo [dot] net, ik zet ze bij op de site.

afbeelding van Anonieme gebruiker
08/10/2008 - 19:06
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

In Limburg, zolder

25 kg zakgoed afgehaald: 5 Euro

15kg zakgoed afgehaald: 3,15 Euro

http://www.groenekachel.be/pellets.html

Groetjes

afbeelding van steven-24
08/10/2008 - 19:49

Mieke,

Ik heb u net een lijst gemaild met 36 verschillende verkooppunten van pellets.

De goedkoopste vraagt 3,1 euro voor een zak en de duurte 4,7 euro.

Mvg,

Steven

afbeelding van Anonieme gebruiker
08/10/2008 - 21:38
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Steven,

Alvast bedankt voor de update van de lijst! Prachtig werk!

De website moet inderdaad nog verder aangevuld worden. Het vraagt wel wat tijd natuurlijk...

Ik maak er werk van!
Koen

afbeelding van jacobs jo
15/10/2008 - 22:09

Beste Steven,

kan u mij die lijst met 36 verschillende verkooppunten ook eens doormailen aub.

Ben ook nog op zoek naar een goede leverancier met klalitatief goede pellets uiteraard.

Greetz
J.

afbeelding van Anonieme gebruiker
15/10/2008 - 23:35
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Beste Jo,

Ondertussen zijn het al 42 verkooppunten gespreid over heel Vlaanderen.

De duurste vraagt 4,9 euro voor een zak pellets en de goedkoopste 3,1 euro.

Mvg,

Steven

afbeelding van philippe-9
31/10/2008 - 16:15

Beste
Gelieve mij ook deze lijst met verkooppunten eens door te sturen aub .
Heeft er iemand trouwens ervaring met de pellets van de" groene kachel" in Zolder ?

Groetjes

afbeelding van Anonieme gebruiker
31/10/2008 - 17:38
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Philippe,

Je kan die lijst terug vinden op http://pellets.forummotion.com

Er wordt daar ook info gegeven over de pellets van Groene Kachel in Zolder.

Mijn lijst bestaat ondertussen al uit 58 verkooppunten.

Mvg,

Steven

afbeelding van eric-15
05/11/2008 - 18:25

Goed nieuws, de pellets zijn nu zo goed ingeburgerd dat je ze kan kopen in één van onze grootste warenhuizenketens: de makro, en niet zomaar de eerste de beste pellets maar echte DIN+ gekeurde pellets uit zuiver dennehout aan zeer concurrentiële prijzen en dat in kleine aantallen (interessante prijzen vanaf 10 zakken reeds waardoor we ook minder moeten opslaan)...

afbeelding van Anonieme gebruiker
05/11/2008 - 20:26
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Eric,

Welk merk is het?

MVg,

Steven

afbeelding van eric-15
06/11/2008 - 20:29

Steven, het merk van de DIN+ gekeurde pellets te verkrijgen in de Makro is "Wood Energy". Ze dragen de volgende labels:

DIN Plus ö norm M7135 . Ze bevatten geen bindmiddel en de zakken zijn zogoed als stofvrij. Ik heb er gisteren mee gestookt tot uiterste tevredenheid.
Ik ga dus in het weekend een 10 tal zakken halen aan de prijs van 3,5 EUR per zak...

afbeelding van katrien-13
13/11/2008 - 19:22

Hallo allemaal,

ik heb ook een vraagje. Ik ben ook op zoek naar pellets, maar van die dikke grote. Ik heb een Flam inbouwhaard waar je hout mee kan opstoken maar ook pellets en naar 't schijnt gebruik ik voor die Flam best van die dikke pellets. Zo'n 4-5 cm hoog en 6 cm diameter. Ik zie overal wel van die kleintjes maar die grote vind ik nergens. Ik ben van de kanten van Mechelen.

Bedankt, groetjes, Katrien

afbeelding van deleersnijder wim
13/11/2008 - 21:21

Hallo allemaal;
Aan Katrien:
Ik denk dat u op zoek bent naar houtbriketten, dit zijn ook geperste houtblokken afkomstig van recuperatiehout.
De grondstof is dezelfde zoals pellets maar de afmetingen van de blokken zijn groter zodat deze geschikt zij voor haard of kachel.
Wij verkopen zowel briketten en pellets en kunnen deze ook per palet aan huis leveren.
U kan meer info en prijzen vinden op onze site:
www.deleersnijder-bocaege.be

groeten,
Wim Deleersnijder

Pagina's

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.