Leien dak renoveren | Ecobouwers.be

U bent hier

Leien dak renoveren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van STYLUS3530
06/06/2010 - 14:28

Hello Folks,

Ik wil misschien mijn huidig leien dak vervangen door een pannendak, het is een dak van het franse type. Weet er misschien iemand of ik hiervoor een bouwvergunning moet aanvragen?
Heeft er iemand ervaring met een overzetdak, kennissen van mij vertelden dat dit eigenlijk duurder is dan gewoon een nieuw dak met pannen te leggen.
Bestaan er eigenlijk kunsttofleien, die niet zo aantrekkelijk voor mos en verkleuring zijn?
Wat is eigenlijk het goedkoopste type zwartkleurige pan/lei?
Kent er iemand een goede dakdekker in Limburg, omgeving Hasselt?

Thanks in advance,

STYLUS

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Rudy Martens
07/07/2010 - 20:58

Dag Stylus,

 

vraag eerst raad aan iemand uit de bouw of het technisch mogelijk is. Je dakconstructie moet het gewicht van de nieuwe kunnen dragen of je zit dik in de problemen.

 

Als je technisch een oplossing hebt (vraag raad aan een vakman of een architect) dan ga je met die oplossing naar de afdeling Ruimtelijke Ordening van jouw gemeente om info of je die werken mag doorvoeren.

 

30 jaren geleden deed ik bijna het omgekeerde van wat jij nu vraagt. Ik had een oude woning met ruitvorminge (oude verweerde maar zéér zware) betonpannen (4 kg per pan!). Deze heb ik met toelating van Ruimtelijk Ordening van mijn Gemeente (Temse) vervangen door ruitvormige kunstleien van +- dezelfde afmetingen. Die toelating kreeg ik zonder problemen.

 

Technisch was het natuurlijk geen probleem omdat die kunstleien maar een fractie wogen van de zware betonpannen.

 

Vraag: Ben je dan niet beter af (en goedkoper!) om het huidige dak te laten renoveren met kunstleien van +- dezelfde vorm en afmetingen?

 

afbeelding van Dennis3520
03/01/2013 - 18:00

Hoi Stylus

 

 

Ik zit een beetje met dezelfde situatie en ik vroeg me af wat je nu uiteindelijk gedaan hebt ;-)

 

Groetjes 

Dennis

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.