legionella beveiliging vitodens 333f | Ecobouwers.be

U bent hier

legionella beveiliging vitodens 333f

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van bramcup
21/09/2011 - 15:36

Beste,

Weet iemand of er standaard een anti legionella functie/programma zit op de vitotronic 200 regeling van de viessmann vitodens 333f met ingebouwde laadboiler van 100 l?

Ik vind hier bar weinig over in de handleiding, of is het weekelijks verwarmen tot boven de 60 °C niet noodzakelijk voor een opslagvat van slechts 100 l? Standaard staat de boilertemperatuur ingesteld op 50 °C maar je kan deze via de regeling slechts verhogen tot max. 60 °C?

Iemand een idee?

Groeten

5 Reacties

Reacties

afbeelding van tumkie
21/09/2011 - 19:42

... voor particulieren is de anti-legionellafunctie niet verplicht in vlaanderen ...

afbeelding van bramcup
21/09/2011 - 20:10

Of dit verplicht is of niet interesseert mij niet dadelijk, ik zou deze functie graag geactiveerd hebben op onze ketel ( indien hij dit niet automatisch doet natuurlijk ). Denk hier gewoon aan onze eigen gezondheid en niet aan de wetgeving

 

Groeten

afbeelding van Lacroix
21/09/2011 - 21:59

Legionella is geen risico bij huishoudelijke installatie's. Er wordt niet voldaan aan de voorwaarden voor ontwikkeling van deze bacterie. De verblijftijd van het water in de boiler is te kort (er wordt immers voordurend, meermaals per dag water getapt), en 50° is reeds te hoog voor ontwikkeling. Dus geen zorgen maken.

afbeelding van tumkie
21/09/2011 - 22:55

Voila ... niet meteen beginnen schieten !!!!

Max. begrenzing kan je via enkele parameters wel aanpassen maar best laten uitvoeren door installateur !

afbeelding van bramcup
22/09/2011 - 09:16

Ok, niet dadelijk beginnen schieten ... haha :-) ben niet dadelijk het "Van Temse" type hoor. Was gewoon maar een bedenking. Vind het dan overigens wel vreemd dat deze anti legionella functie wel standaard op de Vaillant regeling zit ...

 

Als ik het hier goed begrijp heeft Viessmann dit dus niet voorzien op zijn regeling. Dat verhogen van de boilertemp. tot boven de 60 °C is overigens niet zo eenvoudig, heb dit ook reeds proberen te doen maar de ketel wijgert precies enkele instellingen van de parameters aan te laten passen ( hij slaat deze codeeradressen gewoon over ).

 

Tumkie, misschien toch even een beschrijving hoe dit precies aan te passen. Ga dit allicht niet doen aangezien het meerverbruik maar gewoon uit interesse ( weet graag alles ).

 

Groeten

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.