Lawaai Pelletkachel | Ecobouwers.be

U bent hier

Lawaai Pelletkachel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van marc-15
27/10/2010 - 07:54

Wij overwegen een pelletkachel te kopen maar hebben twijfels bij het lawaai dat zo'n toestel maakt. De schuldigen zijn dan vooral de ventilator en het transport van de pellets. Bovendien lijkt het vlammenspel van de meeste toestellen nogal geforceerd, ik wordt er zenuwachtig van als ik die gejaagde vlam zie.

Welk toestel heeft die minpunten niet ?

3 Reacties

Reacties

afbeelding van Kris Vandermeulen
27/10/2010 - 10:40

Lawaai door ventilator en transport van pellets geeft onze 2 jaar oude pelletkachel ook.

Maar de nieuwste modellen kachels doen veel beter betreffende dat geluid.

Ga dus zeker bij een verkoper ook luisteren naar de toestellen.

De gejaagde vlam is natuurlijk bepalend voor het rendement van zo'n kachel. Door lucht langs de pellets te blazen kunnen ze ook deftig doorbranden.

afbeelding van marc-15
30/10/2010 - 19:53

Wat te denken van de toestellen zonder ventilatie ? Bijvoorbeeld op de Rika Memo, Como en Revo kan je een ventilator in optie kan bestellen.

 

afbeelding van reiko
28/02/2013 - 10:56

Ik lees op een ander forum dat er nog al wat problemen zijn met lawaai van RIKa Topo en daar gaat het blijkbaar niet over lawaai van een ventilator maar een brommend en soms piepend geluid dat blijkbaar na 2 jaar nog niet is opgelost.

Heeft iemand daar soms ervaring mee?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.