Lampiris | Ecobouwers.be

U bent hier

Lampiris

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van guy-15
27/11/2007 - 20:22

Allen,

Het verbaast me dat ik op dit forum geen informatie terugvind over Lampiris.

We willen zoveel mogelijk groene stroom afnemen, maar door ons relatief hoog verbruik (zo'n 8000 kWh per jaar doordat we alles op electriciteit hebben, ook verwarming) valt Ecopower toch wel heel duur uit (zo'n 500€/j duurder dan onze standaardleverancier).
We willen wel een inspanning doen, maar 500€/j is er net iets over…

Vlgs Greenpeace staat Lampiris, na Ecopower en Beauvent, derde in de lijst van ecologische leveranciers. Vlgs de prijsvergelijkingsmodule van VREG is Lampiris (omzeggens) niet duurder dan onze standaardleverancier. Een aantal
dingen kloppen echter niet:

- Greenpeace zegt dat ze de dag-, nacht- en exclusief nacht- tarief structuur niet hanteren, terwijl de berekening van Lampiris zelf wel degelijk verschillende tarieven weergeeft. Welk van de twee klopt nu?

- De VREG zwijgt in alle talen omtrent het groene karakter van de stroom van Lampiris (het groene balkje in de vergelijkende lijst van leveranciers is grijs, wat betekent helemaal geen groene stroom) Hoe zit het nu eigenlijk? Is er misschien twijfel omtrent de herkomst van de stroom van Lampiris? Kan ik dit ergens anders controleren?

Zijn er op dit forum mensen die ervaring hebben met deze leverancier (persoonlijk, van horen zeggen of uit de media)?

Alle hulp is welkom.

Dank,

Guy

1 Reactie

Reacties

afbeelding van marc-4
28/11/2007 - 19:19

ik heb laatste weekend ook een berekening uitgevoerd en gezien wij met een verbruik zitten van 4000KWh dag en 7000KWh nacht zijn er niet veel leveranciers die goedkoper uitvallen dan onze standaardleverancier. Tot spijt van een vregger die twee weken terug 20% betere prijzen aanhaalde op radio1.
In mijn zoektocht was ik wel verwonderd dat essent-groen 3 jaar vast (lees semi-vast: enkel stroomprijs is vast) slechts 120€ per jaar duurder is dan de standaardleverancier.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.