lambdawaarde dakpan | Ecobouwers.be

U bent hier

lambdawaarde dakpan

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van luc-64
05/05/2007 - 01:16

Hallo,

ik ben voor school verschillende lambdawaarden aant zoeken om daarna een bereking te doen, probleem is: ik vind de lambdawaarde van een kleidakpan van koramic maar niet. Ik heb al uren gezocht op google, maar niks te vinden, en op koramic.com zelf vind je heel veel informatie over de dakpan..maar geen lambdawaarde. Als iemand zo vriendelijk wilt zijn om mij deze waarde te geven van een kleidakpan zou ik heel blij zijn :)

3 Reacties

Reacties

afbeelding van jef v
05/05/2007 - 05:30

Een dakpan dient om neerslag tegen te houden; de gehele bedekking is niet winddicht, laat staan luchtdicht. Het is dan ook nutteloos om de isolerende eigenschappen een pan te beschouwen.

afbeelding van chathanky
05/05/2007 - 08:43

Als je het graag wilt weten zoek dan op de lamda waarde van klei of leem, dit is de stof waarvan de pan gemaakt is.

afbeelding van Jeroen Poppe
05/05/2007 - 14:37

Jef heeft uiteraard gelijk; naar isolerend vermogen toe is je dakpan verwaarloosbaar. De verschillen tussen koramic- en andere pannen zal nog minder een rol spelen dus baseer je eventueel op concurrenten.

Zoals Jef suggereert, veronderstellen we natuurlijk wél dat je als student vertrouwd bent/wordt met de onontbeerlijke 007-kracht van winddichte onderdakplaten (bijv. gebitumeerde houtvezelplaten) en het belang van een goede luchtdichting. Deze kunnen je isolatie-inspanning pas écht laten renderen... Alweer een ecobouwer in de maak!

jeroen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.