Kwaliteit Led lampen | Ecobouwers.be

U bent hier

Kwaliteit Led lampen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van donny_2
02/02/2009 - 09:33

Een maandje of drie geleden kocht ik mij 7 led lampen ( spotvorm) van Philips met drie soorten fittingen.
Allen 1.6 watt. (14 euro/stuk)

Eenmaal thuis was er eentje bij die maar 10% gaf, deze hebben ze terug genomen.

Momenteel is de stand dat een 2é lamp ook al maar ongeveer 10% geeft van wat ze zou moeten geven.
Een derde en vierde lamp tonen ook gebreken, verschillende van die nopjes geven geen licht meer.

Besparing bij gebruik van led lampen zou men op 1 jaar terug hebben, en de levensduur zou meer dan 30 jaar zijn bij een gemiddeld gebruik van 4 uur per dag.

De praktijk zegt mij dat het anders is.

Heeft hier nog iemand problemen mee?
Heeft iemand die lampen al gekocht met garantie?

mvg

38 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
04/02/2009 - 08:53
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Ik heb nu sinds meer dan een jaar 8 ledspots 3x1W HP in gebruik. Ze voldoen prima. Ze komen wel van een volgens mij betrouwbare leverancier.

afbeelding van jo-5
03/02/2009 - 23:41
Jo

De 12V ledspots die ik heb, zouden ook uitgerust zijn met interne omvormers (stroomsturing). Ik heb het nog niet gecontroleerd omdat ik mijn garantie niet wil verliezen maar van zodra ze uit garantie zijn en er gaat er eentje defect zal ik hem wel eens open doen om te zien wat erin zit van electronica.
Ik heb zo een vermoeden dat het net de stroomsturing is die defect gaat. (ik vermoed dat de interne schakelingen misschien te warm wordt...)
Wel spijtig want op zich geven ze heel mooi licht (zelfde kleur al halogeen spots) en verbruiken ze maar 20% van een halogeen lamp.

afbeelding van Hans Delannoye
03/02/2009 - 22:31

ik gebruik led lampjes met een klassieke 12v trafo, vroeger hingen er klassieke halogeenspots aan. met 1 lmpje heb ik problemen, met de 2 andere (van een andere fabrikant) niet. volgens de verdeler hebben zijn 12v LED lampjes electronica ingebouwd die maken dat er geen problemen mee zijn. en voorlopig heeft ie gelijk.

hans d

afbeelding van kempenaar
02/02/2009 - 09:44

Ik heb via samenaankoop led lampjes gekocht bij een
nederlands bedrijf "leditlight" Als ze hier geleverd
worden zal ik het U laten weten of de kwaliteit goed
is .U kunt alvast eens het gastenboek bekijken van leditlight
niets dan lovende commentaren

afbeelding van donny_2
02/02/2009 - 09:49

Blijkbaar heb ik me vergist, er staat niet Philips op, maar 16 east of zoiets (gekocht in de colruyt).

afbeelding van ben-2
02/02/2009 - 13:07
Ben

De LED lampen die u gekocht heeft zijn inderdaad brol.
Het gaat om een verzameling van 5mm-LEDs. Deze LEDs zijn enkel bedoeld voor signalisatie en wanneer ze als echte verlichting worden gebruikt, overhitten deze LEDs zeer snel en halen ze nog niet eens de levensduur van een gloeilamp (test komen uit op 40% lichtintensiteit na 1000uur).

afbeelding van jo-5
02/02/2009 - 13:13
jo

Wat betreft de lampen van leditlight heb ik ook zo mijn twijfels. Ik heb er ook gekocht en van de leds die op 12V werken is reeds 40% gesneuveld...
Ze worden wel vervangen omdat er een garantie opzit van 1 jaar maar dit geeft wel aan dat de duurzaamheid nog kan verbeterd worden.
Met de leds op 220V (van leditlight) heb ik minder problemen.

afbeelding van dirk ooms
02/02/2009 - 22:06

@Jo

12VDC netjes gestabiliseerd of 12VAC van een transfo.
In het laatste geval gaat het zeker fout.

Er is een nieuwe techniek ontwikkeld om de LEDs gordkoper te produceren.

google eens op:

3-led-light-bulb-lasts-60-years-and-could-end-battle-of-the-bulbs

Nu nog hopen dat ze de elektronica die de LEDs moet voeden tegen een stootje kan.

Ik heb hier 1 LED lampje van Massive 1.5W met 15 ledjes.
Het is wat het is maar het wordt slechts zelden gebruikt.
"12 euro weggegooid". Spaarlampen geven momenteel een veel betere prijs/prestatie.

Er komen voorlopig geen LEDs bij.

afbeelding van dirk ooms
02/02/2009 - 23:28

Vervang die transfo en ze gaan langer mee. (OK 't kost centjes)
De 220V versie heeft een ingebouwde omvormer die de LEDs geeft wat ze wensen. Die 12V led-lampen moeten het blijkbaar stellen met minder doordachte (lees goedkopere) elektronica.

afbeelding van ben-2
03/02/2009 - 09:17
Ben

LEDs zijn normaalgezien stroom-gestuurd en niet spanningsgestuurd dus een normale transfo is bijlange na niet ideaal voor LEDs hetgeen uiteraard zijn weerslag heeft op de levensduur.

afbeelding van Anonieme gebruiker
03/02/2009 - 11:18
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

heb zelf 2 jaar ledspotjes gebruikt, besteld op het net bij Lumia. De kwaliteit was erg slecht. De lampjes vielen letterlijk uit elkaar, de ledjes kwamen los van de lampvoet. In verschillende lampen waren al meerdere leds stuk... Heb ze nu allemaal vervangen door spaarspotjes. LED-Experiment mislukt!

afbeelding van joachimdero
04/02/2009 - 10:21

ik ben op zoek naar een leverancier, liefst een winkel waar ik naar toe kan in de omgeving van Brussel, van LED-verlichting. Dit om 12V-halogeenspots te vervangen. Ik ben ook op zoek achter een bijhorende dimmer hiervoor. Kunnen jullie mailen waar ik deze kan vinden?

afbeelding van patrick m
04/02/2009 - 10:51

Joachim, ik heb goede ervaringen met de leds van
htpp://www.led1.de (vlgens mij de beste)
en http://www.leditlight.net/

en slechte ervaringen met de leds uit de doehetzelfzaak en de elektrozaak, dat is brol zoals hierboven reeds door anderen gesteld

afbeelding van kurt ve
04/02/2009 - 11:21

ik heb al meer dan een jaar leds van een www.meetthefuture.be in gebruik.

Het zijn 1 watt power leds die gevoed worden met een apparte stroombron. Maximum 8 leds per stroombron.
de leds zelf hebben een simpel plastieken hulsje en zijn ingebracht in een klein rond gat in het gipsplaten plafond.
Ik heb acht leds hangen in de douche en 24 leds in drie groepen van acht in een slaapkamer. Geeft meer dan licht genoeg en we zijn er zeer tevreden van.

Ik ben van plan van de rest van het huis op dezelfde manier te verlichten. Ik overweeg spots van leditlight - die zijn per Wat goedkoper. Langs de andere kant vind ik een apparte stroombron wel beter - de leds op zich kunnen wel lang meegaan, maar als de voeding kapot gaat dan kan je bij die ledspots met ingebouwde voeding alles weggooien. Ik vermoed ook dat een apparte stroombron zuiniger is - maar ik heb het nog niet uitgemeten.

afbeelding van patrick m
04/02/2009 - 11:36

De 1W Leds zijn speelgoed, ik heb hier (power)ledspots van 3.5, 4 en 6W, allen op 220V dus met de nodige electronica ingebouwd.

Die van 6W (=3x2W in één) benadert de lichtopbrengst van een 35W halogeenspot, en geeft meer licht dan de megaman 7W spaarlampspot (subjectief, niet wetenschappelijk gemeten)

afbeelding van kurt ve
04/02/2009 - 12:16

"De 1W Leds zijn speelgoed"

waarom? Ze blijken zeer betrouwbaar tot hiertoe en als je er maar genoeg plaatst heb je licht genoeg. 24 wat om een slaapkamer van ongeveer 12 vierkante meter te verlichten, dat vind ik niet slecht. Het licht is heel wit en benadert de kleur van daglicht, maar dat was net de bedoeling : hoofdverlichting geeft daglicht, sfeerverlichting komt van nachtlampjes en bureaulampen en dergelijke en die hebben spaarlampen die warm licht geven.

Alleen, de prijs is veel hoger.
ik heb voor die spots met voeding bij ongeveer 10euro per wat betaald terwijl je een 3*2 Wat spot voor ongeveer 35 euro kan krijgen.
Dat is ongeveer de helft, als ik nog goed kan rekenen.

Of de kwaliteit van mijn 'speelgoedleds' goed is zal ik je pas over een jaar of twintig kunnen positief kunnen bevestigen...

afbeelding van patrick m
04/02/2009 - 13:46

OK Kurt, maar met 6 spotjes van 4W die evenveel licht geven spaar je al 18 armatuurtjes uit, spaar je 18 boorgaten uit, spaar je heel wat bekabeling uit...

afbeelding van kurt ve
04/02/2009 - 14:55

Als ik nu eens een foto kon posten op dit forum he - dedju toch, waar blijft die nieuwe site:-)

de spotjes hebben geen apparte armaturen nodig. Je kan het nauwelijks spotjes noemen. Het is een verchroomd plastiek hulsje met een plastieken lensje en in de bodem een pcb met de led er op gesoldeerd. de koperbanen op de pcb doen gelijk dienst als koeling, ik denk dat meer dan 1 watt op die manier al niet mogelijk is. En, euhm, ja het ziet er wat speelgoedachtig uit...

de bekabeling valt mee - ik heb drie groepen gemaakt.
Elke groep bestaat uit acht leds die in een cirkel van ongeveer 10 cm doormeter staan. Bij het plaatsen van de gipsplaat een cirkel getekend, verdeeld in acht segmenten en dan voorzichtig, van de zichtbare naar de onzichtbare kant van de plaat acht gaten geboord.
Dan de spotjes erin, aan elkaar solderen - oppassen voor polariteit - en uiteindelijk komt elke groep met twee draden, een plus en een min naar 'buiten'. Die draden lopen tussen het dampscherm en de gipsplaat naar de muur, dan naar beneden naar een holte in de glaswolisolatie. daar steken drie voedingsblokjes die 220 V krijgen van de lichtschakelaar verderop. Er staat een kast voor, zodat een afdekplaatje niet nodig is (die dingen zoemen ook lichtjes, door de geschakelde voeding de ze gebruiken denk ik, dus ik ben blij dat die kast ervoor staat).

Bij het opvoegen van de gipsplaat en vooral schilderen is het wat lastig. Ik trek de spotjes er dan uit, pak ze in met tape zodat je er met de verfrol kan tussen laveren.

Gans de kamer is mooi egaal wit verlicht. Het is wel heel schaduwrijk licht omdat er weinig indirekt licht is. Had ik de leds verspreid over heel het plafond had dat wellicht beter geweest. Of beter nog, een paar spotjes op de muren richten, maar dan was 24 Watt misschien niet genoeg geweest.

Dus die 220V spots van leditlight zijn misschien wel een goed alternatief. Binnenkort ga ik de woonkamer en keuken afwerken en dat is 60 vierkante meter. Daar moet ik nog een paar nachten over wakker liggen. Gaat ook een serieuze noot kosten en dat spreekt ook in het voordeel van die halogeenvervangers

afbeelding van patrick m
04/02/2009 - 16:38

Leuk Kurt, maar geef toe dat dat geknutsel niet voor iedereen weggelegd is.
Misschien kan iemand eens uitleggen hoe je een foto toevoegt, want in sommige vraagstaarten staan wel foto's...
???????????

afbeelding van kurt ve
04/02/2009 - 21:39

Yep, 24 watt verbruik als je het licht aan doet - dat is leuk.
Qua doe hetzelven is het ongeveer van hetzelfde niveau als de halogeen form factor zou ik durven beweren - voor beide moet je een rond gat hebben. Draadjes aansluiten kan je ook met lusterklemmetjes (maar ik zou het niet aanraden op plaatsen waar je later niet meer aankan).

De oorspronkelijke vraag was de kwaliteit. We zijn het ermee eens dat prullen van de lokale doe het zelf prullen zijn, maar zijn led spots met ingebouwde voeding beter of slechter dan leds met externe voeding? Ik weet het niet, ik heb niet genoeg leds in gebruik en niet lang genoeg om daar iets zinnigs over te zeggen buiten dat ze nog altijd vrolijk branden bij mij. Over efficientie heb ik de neiging van de apparte voeding bovenaan te zetten. Of liever - hoe meer ledjes tegelijk je kan voeden met dezelfde stroombron hoe minder de vaste verliezen in de voeding zullen doorwegen. Maar weten is weten en van zodra ik zo'n spot met ingebouwde voeding in mijn handen krijg ga ik dat uitmeten.

afbeelding van sterraster
08/02/2009 - 11:28

Hoi;
ik heb zeer slechte ervaringen met ledlampen GU10 warm wit 78 led's.reeds 12 van de 50 zijn uitgevallen na 500 uren.

afbeelding van melissa
09/03/2009 - 19:54

Hoi, wij hebben nu in de woonkamer iets meer dan een maand GU10 led spots van deze website http://www.ledgloeilamp.nl/. De 'warme' powerspots genomen en die bevallen heel goed. Nog geen terugval in licht gehad of andere rare dingen. Ze branden wel 8 uur per dag zoiets. Ik heb wel van te voren gebeld en gevraagd naar de garantie en de man van deze webwinkel zei dat dit gewoon een jaar was en dat bij ieder defect ze gewoon teruggestuurd konden worden en je nieuwe krijgt. Dat vind ik wel belangrijk voor de keuze...

afbeelding van koen d
10/03/2009 - 12:22

Er zijn ondertussen ledspots uitgebracht (prototype) die een halogeenspot 1 op 1 kunnen vervangen.Alleende prijs is natuurlijk nog veel te hoog. Ipv dat de leds naar buiten schijnen en zo een beperkte oppervlakte belichting, schijnen deze leds naar binnen op een spiegel en kunnen zo een veel grotere oppervlakte belichten.Ik zal geen merk noemen, ze waren op batibouw te zien.

afbeelding van koenc
10/03/2009 - 13:02

Waarom doet velen hier toch zo flauw over het noemen van merknamen... Noem een kat een kat, anders is de informatie vrijwel waardeloos.

afbeelding van koenc
10/03/2009 - 13:02

Waarom doet velen hier toch zo flauw over het noemen van merknamen... Noem een kat een kat, anders is de informatie vrijwel waardeloos.

afbeelding van kurt-29
11/03/2009 - 09:00

om nog maar eens een kat te noemen - op de nederlandse website van megaman vind je meer informatie.
om in het oog te houden en er zal wel meer dan een verdeler van zijn in belgie en nederland zeker?

afbeelding van koen d
12/03/2009 - 12:07

Hoofdverdeler voor belgie is lightplus uit genk, alleen voor groothandel maar kunnen ook verdelers doorgeven

afbeelding van Integratech
11/05/2009 - 13:12

Bij 12V LED moet je vooral zorgen dat het aangesloten vermogen overeenkomt met het vermogen van je transfo, bv. geen 5 LED's van 3W op je oude transfo van 50 Watt(VA) of je kan ze zeer snel in de vuilbak gooien. Vandaag is dimmen van LED ook nog steeds niet goed voor de levensduur. Nu zijn er heelwat mogelijkheden om 230V LED te gebruiken met lange levensduur en echt veel licht. 12 V dichroide-halogeen best transfo er tussenuit gooien en 230V LED toepassen geeft langste levensduur. (50.000 uren theoretisch)

afbeelding van Hans Delannoye
14/06/2010 - 07:57

en zijnperfect dimbare led-lampen op de markt, of ze het inderdaad 50.000 uur zullen uithouden, kan natuurlijk alleen de toekomst uitwijzen. allicht hangt dat ook af van de gebruikte techniek in de lampen, die nogal verschillend is.

hans d

afbeelding van tom1
14/06/2010 - 06:22

Hallo,

We zijn bezig met verbouwen en hebben al verschillende LED lampen geprobeerd zelfs van LEDitlicht.

Er zijn er al een paar gesneuveld. Wij hebben er ook besteld van NORTOMLED bij

www.ledshoponline.be een Belgisch bedrijf.

Moet zeggen zijn de beste tot nu toe. De klantenservice is ook top niets dan lof erover.

Een echte aanrader!

Pagina's

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.