Koudebruggen | Ecobouwers.be

U bent hier

Koudebruggen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van marc de jong
18/08/2003 - 21:47

Beste forumleden,

Het is alweer een tijdje geleden dat ik hier voor het laatst gepost heb, wat niet wegneemt dat ik niet bezig ben geweest met de plannen van de nieuwbouw. Mijn architect heeft een aantal detailtekeningen opgesteld, en volgens mij zitten daar nogal wat koudebruggen in. Er komen in het hele plan een aantal stalen profielen voor waaraan de lateien bevestigd worden. Volgens mijn architect is hieraan niet te ontkomen en zitten deze (kleine?) koudebruggen in elke bouw. In mijn geval komt het op enkele plaatsen voor dat de lateien met stalen profielen van 5 cm breed moeten worden bevestigd (bij 1 cm hoog). Hoeveel effect heeft een dergelijke koudebrug op het geheel?
Op onderstaand adres is een afbeelding te vinden van wat volgens mij de grootste koudebrug in ons plan is.

http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/hulskof/vwp?.dir=/nieuwbouw&.dnm=pui_doorsnede+bovenzijde.jpg&.view=t

(knip en plak als de regel niet in z'n geheel wordt gehyperlinkt)

Helaas kan de afbeelding niet in 'full size' worden weergegeven, hopelijk is een en ander ook zo duidelijk genoeg. Wat je ziet is een doorsnede van de bovenzijde schuifpui, waarboven het dakterras zit. Links is de buitengevel, rechts de eetkamer met plafond (zie 4). Linksboven is de gemetste balustrade, rechtsboven het dak van het dakterras.

Zie 1 voor wat mijn architect onder onvermijdelijke koudebruggen verstaat.
Zie 2 voor wat ik onder een grote koudebrug versta: de balustrade steunt op het stalen profiel waarop ook het betonnen dak (tevens vloer van dakterras) van de eetkamer rust. Hoe ernstig is een dergelijke koudebrug en is dit anders op te lossen?
Het dak bestaat uit gegoten beton van zo'n 25 cm, waarop 20 cm rotswol wordt geplaatst, waarop de dakbedekking (nog onzeker welke) komt. (Zie 3). De stippellijn is de dakbedekking. Op- of aanmerkingen hieromtrent zijn zeer welkom.

Ik ben nog altijd een leek op het gebied van bouwen. Tips worden zoals gezegd op prijs gesteld.

(ps. bij deze probeer ik de afbeelding in full size bij te voegen)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.