koude brug in sectionaal poort | Ecobouwers.be

U bent hier

koude brug in sectionaal poort

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Monika
06/03/2014 - 21:52

Onlangs hebben we onze sectionaal poort vervangen en constateren nu dat de nieuwe sectionale poort onderaan is uitgerust met een U profiel (koude brug) waarop condensatie wordt gevormd in die mate dat de (talrijke druppels, regen) van de poort rollen. Buiten de poort is er niets veranderd in de garage. Buitenmuur is geïsloleerd met 4 cm polystyreen (bouw van 1992)venster heeft glas 1.1 kw, poort heeft een breedte van 5.6 m.

Wij hebben de afgelopen 22 jaar geen druppel condens gehad (vorige poort had een L profiel). Deze poort heeft dus een U-profiel (4 cm binnen, 4 cm buiten). Nu gaat de installateur het U profiel vervangen door een niet gelijkbenig U-profiel dat van buiten +/- 2 cm en van binnen +/- 6 cm is. Zou dit een substantiële reductie van condens tot gevolg hebben?

Wie kan me hier mee helpen?

Beste dank Monika

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.