Kostprijs (bepalende factoren) passieframen | Ecobouwers.be

U bent hier

Kostprijs (bepalende factoren) passieframen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Ecobuilder
20/10/2011 - 15:29

Hallo, Ik zou in de toekomst graag vensters plaatsen met 3voudige beglazing. Nu vroeg ik me af wat de gemiddelde kostprijs bedraagt per m² voor dergelijke vensters. De vensters zouden redelijk groot zijn, tussen de 4 en de 6m² waarschijnlijk. Hierbij ga ik dan uit van de 3voudige beglazing met thermische spacers en de passiefhuis gecertificeerde kozijnen. Heeft iemand een idee van die gemiddelde kostprijs. Met vriendelijke groet Dhr. Ecobuilder

46 Reacties

Reacties

afbeelding van recumby
20/10/2011 - 15:35

ik heb 1 "passief-offerte" gekregen.  Die bedroeg 50.000Eur (incl btw) voor ongeveer 27m² ramen (grotendeels kleine ramen, en 1 groot raam van 2,5 op 2,5) en 3passief buitendeuren

 

(we hebben uiteindelijk een offerte gekozen die half zo duur was.  Geen passief, maar wel 3V-glas)

afbeelding van Benneke
07/11/2011 - 22:11

How seg das niet normaal!!!

Wij hebben een offerte gehad 35 m2 ramen en deuren passief ramen van rehau glas was van simonglas 3 x glas 0.6

3 buitendeuren van variotec thermosafe dit alls koste geplaatst 30000 euro

Ik moet wel zeggen dat als je vaste ramen neemt de prijs serieus omlaag gaat .

En geen schuifdeur nemen ,maar een stoppeldeur scheelt een pak geld!!!!

En prijs gemaakt door een kleine zelfstandige

 

afbeelding van sneeuwenregen
01/12/2011 - 16:00

Dag Benneke

 

ik ben info aan het opzoeken over passieframen, prijs, kwaliteit, leveranciers. Kun je me een leverancier aanraden? (met contactgegevens.)

mvg

Luk Durnez

afbeelding van kris vo
07/10/2012 - 11:54

Hallo beste mede-bouwer...

 

Ben zelf al een 3-tal jaartjes bezig zelf mijn huis te bouwen.

De achterbouw aan de bestaande woning heb ik gezet in cellumat (cellenbeton) -blokken.  Buitenmuren van 30 cm, die later nog zullen bezet worden met sidings van eternit en isolatie ertussenin, binnenmuren van 20.

 

Ben ook een hele tijd op zoek geweest naar kwaliteitsvolle ramen, zelf tot in Polen gekeken... maar vond mijn ding niet of diende veel te lang te wachten. 

Mede door de firma T*KKsolutions die ramen verkoopt.

Dit zou ik dus persoonlijk aan ieder te zeerste afraden.  De ramen worden in Polen gemaakt, maar worden via een tussenpersoon in Nederland, net over de Belgische grens verkocht.  Ter plaatse geweest en zelf ramen op maat waren geen probleem, tot men een offerte vraagt.  Kortom deze man heeft ons een aantal maanden aan het lijntje gehouden waardoor alles opgeschoven is in tijd.  Daarom mijn raad, neem iemand die de ramen zelf maakt en niet een tussenpersoon die geen verstand heeft van ramen of die maar doorverkoopt.

De voorbeelden dus aan de firma Maesen gegeven en deze hebben alles nauwkeurig nagemaakt.  De voordeur op milimeterpapier uitgetekend en deze dan doorgegeven zodat vorm van glas en deur mooi uit komt.  Ben uiteindelijk zeer tevreden!!!  Maar dus opgelet, er zitten mensen waarvoor enkel het financieële telt... en dat is niet de bedoeling voor onze bouw.

 

Uiteindelijk gekozen voor Afzelia, duurzaamheidsklasse 1 met 3-dubbele beglazing in.

Deze week zijn ze geplaatst en de ramen zijn prijs/kwaliteit zeker de moeite waard.  Ik kan maar zeggen dat ik zeer tevreden ben over de firma die zeer correct was in alles: produkt, tijdige levering, aanpassingen waar nodig, kortom deze mensen nemen hun tijd en 5 min extra worden niet aangerekend zoals velen waar enkel de factuur telt. 

De firma is M***** J*f - Verandabouw in Rekem.  Deze mensen zijn van Limburg en hebben mijn ramen nambij Brugge (West-Vlaanderen) komen plaatsen.  Heb hier de nodige tijd aan besteed om een goede firma te zoeken die kwaliteitsprodukten levert ... en ja, na lang zoeken gevonden...  Twee broers met liefde voor het vak en dat merk je...

 

 

afbeelding van Hans Delannoye
07/10/2012 - 23:01

kris

maar je gaat ons hier toch niet vertellen dat dat passiefhuisramen zijn?  met wat ik hier op de foto's zie kan ik dat niet geloven, overigens ook niet als ik zie welk hout ze gebruiken.  en ik zie ook geen luchtdichting rond de ramen.

maar ze zien er op het eerste zicht inderdaad wel netjes uit.

afbeelding van kris vo
08/10/2012 - 14:37

Beste forumlid,

 

vind het een beetje straf dat u reeds conclusies trekt over de ramen dat u ziet op de foto's en geen technische fiche hebt ingekeken.  Met alle respect maar ik kan mij hier ook in vergist hebben dat deze niet aan uw eisen van passief ramen voldoen.

Tevens de uitspraak of de kieren boven het raam:

wel, de ramen waren net geplaatst en zijn dus nog niet opgespoten.  Mijn bedoeling is enkel een boodschap aan de mensen meegeven over mjin ervaringen en wat voor mij de beste oplossing leek.  Zowieso gaat het meeste warmteverlies langs de ramen naar buiten.  Maar of de meerprijs voor dit alles loont zoals hierboven aangehaald om ramen te plaatsen van 50.000 euro... denk ik dat er alternatieven zijn die prijs/kwaliteit veel beter zijn.  U heeft een punt als u mij nu mss gaat vertellen dat ik dit beter op een andere topic plaats, maar zelf vind ik het waard om hier even bij stil te staan.

Iedereen spreekt maar over passief en passief, maar wel als alles evenredig is opgebouwd (muren, isolatiediktes, enz.) waar velen onder ons niet bij stil staan of zich slecht laten adviseren. 

De ramen hebben een houten kader in afzelia van 68mm dikte.  Daarin werd er een 3-dubbele beglazing geplaatst. 

Zelf heb ik heel veel van deze site opgestoken en heb er het beste van meningen van anderen uit genomen, daarom deze ervaring.

Hoop dat iemand er toch iets aan heeft...

grt Kris

 

 

afbeelding van Hans Delannoye
08/10/2012 - 22:31

kris

ik heb inderdaad geen technische fiche gezien, ik ga voort op wat ik op de foto zie en wat jij geschreven hebt, en ik ben op dat gebied echt geen leek.  68mm massief afzelia en cassettes, dat lijkt mij onmogelijk om op die manier een passiefhuisraam te maken.  lijkt me zelfs net op het randje om er nog drievoudig glas in te krijgen, welke glasopbouw hebben ze gebruikt?

ik reageer maar omdat er overal firma's zijn die beweren passiefhuisramen te maken maar die, als het er op aankomt, verre van passiefhuisramen zijn.  waarmee ik niet wil zeggen dat jou ramen kwalitatief niet goed zouden zijn, dat kan ik inderdaad op een foto niet zo maar beoordelen.

afbeelding van Ecobuilder
20/10/2011 - 16:27

Dag Recumby,
Wow, dat is wel een heel hoog bedrag... Dit zal hem vooral door die 3 buitendeuren komen denk ik.
Je raam van 2.5 op 2.5 komt goed overeen met het geen ik zal plaatsen, ken je daar nog de kostprijs van afzonderlijk?

 

Ik vond ondertussen dat de gemiddelde prijs tussen de 500 à 600 euro/m² ligt.
Klopt dit? Kan iemand met ervaring akkoord gaan met dit bedrag?

 

Mvg

afbeelding van Ecobuilder
21/10/2011 - 08:51

Misschien is er moeilijk een prijs op te plakken, in dit geval mogen jullie ook altijd laten weten wat de meest bepalende factoren zijn voor de prijs van een passiefraam.

Zoals type kozijn, soort glas, onderverdeling,... denk ik dan.

 

Mvg

afbeelding van Veranda
21/10/2011 - 12:46

Beste heer ecobuilder,

De aluminium raamkozijnen voor uw vensters kunnen reeds een U-waarde hebben van U = 0,86 W / m² K, wat betekent dat dit een hyperisolerend profielsysteem is. Voor een passiefhuis is dit de beste en meest kwalitatieve optie. 

Het aluminiumprofiel laat toe dat het glas gecentraliseerd wordt -> Nog meer verbeteren van de U-waarde.
Met dit passiefhuis-profiel kan gaan tot een glasdikte van 82 mm en een glassponning van 25 mm, wat voldoet aan de nieuwe glasnorm voor passiefhuizen !

afbeelding van Hans Delannoye
05/11/2011 - 23:35

mr. verandaland

in de voorwaarden tot gebruik van ecobouwer staat duidelijk dat reclame maken uitgesloten is, mag ik u dan ook verzoeken u daar aan te houden.

alvast bedankt

afbeelding van Kris Vandermeulen
21/10/2011 - 15:00

als je enkel gaat voor 3dubbel glas vensters en bv. geen passief deuren bespaar je enorm

een passiefdeur moet je rekenen op 5000 euro (per stuk)

en vervang zeker geen buitendeur door een opengaand passiefraam  (zgn. terrasdeur) want zo'n raam kan het vele opengaan niet zo goed aan vanwege het hoge gewicht van het glas ...

 

de prijzen van de raampartijen kan (enorm) varieren dus daar ga je best informatie vragen bij verschillende plaatsers.

 

Enkele aanbieders van gecertifieerde passieframen verkrijgbaar in Belgie:

  • Variotec
  • Enersign (Pazen)
  • Ewitherm
  • Sigg
  • Unilux
  • Radekon

Er zijn nog andere (belgische) aanbieders maar ik ken ze ook niet allemaal  :-)

 

afbeelding van JerA
05/11/2011 - 22:11

Je kan ook eens kijken bij Afinco (uit Gent).

Passiefhuisramen zijn inderdaad aan de dure kant, maar het loont de moeite. Ook de keuze van uitvoering, bijvoorbeeld kaders uit hout, met buiten een aluminiumkader (beperken onderhoud) met bijvoorbeeld cellulose isolatie nog tussen is een pak duurder dan enkel aluminium profielen.

Enersign heeft hele strakke en slanke profielen uit glasvezel maar de prijs is ook navenant.

afbeelding van Hans Delannoye
05/11/2011 - 23:52

ecobuilder

een paar prijsvoorbeelden, maar 4m² noem ik niet direct een groot raam.:

gecertificeerde passiefhuisdeur volhout Ud 0.74 W/m²K 1000 * 2200mm 2925 €

een maar voorbeelden van gecertificeerde houten passiefhuisramen Uw 0.71:

2900 * 2450mm 1 deel vast, een deel draaikip, incl. gelaagd glas  3120 €

2500 * 2150mm dubbel opendraaiende vleugel 2800 €

2550 * 2350mm vast kader 2185 €

3600 * 2200mm hefschuifdeur 6010 €

hout-aluminium Uw 0.67  5 a 7% duurder.

prijsvoorbeelden excl. plaatsing en btw.

hans d

afbeelding van waltervaes
06/11/2011 - 08:31

Bij ewitherm hebben ze 3 verschillende soorten 3 voudig glas.

Gewone houten kader met 3 voudig glas

LEW kader met 3 voudig glas (hout-kurk-hout kader)

Passief kader met 3 voudig glas (hout- kurk- hout - beter profiel en dikker+ met nog beter isolerend glas)

 

We hebben in onze lew een voordeur geplaatst met houten kader en zo groot mogelijk 3voudig glas erin. (met duitse dorpel)

Kwam veel goedkoper uit dan zo'n dure geisoleerde buitendeur)

afbeelding van Kortrijkzaan
06/11/2011 - 09:35

 Inderdaad er bestaan veel verschillende 3 dubbel beglazing. Er zijn maar enkelen  hierboven ergens opgenoemd  die het passief certificaat hebben. De k waarde speelt  een rol in prijs.

Maar ook het plaatsen is van groot belang en het afwerken tegen de gevel kost heel wat meer tijd om te zorgen dat alles lucht dicht is. Ik heb al gehoord van mensen  die passief ramen plaatsten  dat rond de ramen  het niet goed afgewerkt was zodat ze niet de  gewenste resultaten bekwamen.

afbeelding van Ecobuilder
07/11/2011 - 16:35

Dag verandaland, jammergenoeg ben ik niet geinteresseerd in je aanbieding, geef mij maar houten kozijnen!

 

Aan alle andere, bedankt voor jullie hulp en advies ivm de raam en deuren, Ik heb nu reeds een beter beeld rond wat ik precies wil en wat mogelijk/haalbaar is.

Ik kon ondertussen op enkele plaatsen prijsvragen en zal binnenkort een keuze maken.
Ik ben alvast erg enthousiast over de passieframen en deuren, het is misschien een dure ingreep maar dit is het meer dan waard om in een volwaardige en duurzame woning te leven!

Misschien nog een laatste vraag:
Zou het voordeliger uitkomen (zowel qua prijs als warmtegeleiding) om in een grote opening een venster met meerdere onderverdelingen te plaatsen of één volledig raam?

Dank en tot de volgende,

Mvg Ecobuilder

 

afbeelding van Hans Delannoye
08/11/2011 - 11:36

ecobuilder

hangt er vanaf, groot en klein zijn relatieve begrippen.  vele kleine ramen kosten meer, maar er is ook een grens waarboven een raam weer duurder wordt.  en kleinere ramen zijn ongunstiger qua isolatiewaafrde, want je hebt veel meer randen.

hans d

 

afbeelding van TF
07/11/2011 - 17:31
TF

Ik heb ook in de komende twee maanden mijn ramen en vensters nodig, interessante topic! Meneer verandaland, ook ik bedank voor uw aanbod, er is geen enkel Aluminium profiel die 0,86 waarde haalt, en indien u die wel kan leveren zou ik ze graag kopen, dit voor een volledige nieuwbouw... Het is wel een feit dat de gemiddelde U waarde van je raam 0.86 per m² wordt doch zo wordt niet gerekend door de ph-software ;-)

afbeelding van Veranda
07/11/2011 - 19:01

Beste TF,

Ik heb mijn zin inderdaad verkeerd geformuleerd!

Het profiel waar ik het over heb ( de Greenstar - firma Aliplast ) heeft een U-waarde van 1.0. 
De gemiddelde U waarde van het raam wordt dan inderdaad 0, 86 m² :)!

Voor zover ik weet, is dat tot nog toe de beste waarde die verkregen kan worden.

Bij deze vermeld ik ook even dat ik helemaal geen reclame maak voor mijn bedrijf, gezien ik enkel informatie verschaf die zowat elke leverancier van aluminiumprofielen jullie kan geven.

Bij deze, louter helpend ;) Onze firma wil zich in de toekomst meer en meer op passiefbouw gaan baseren. Vandaar dat wij uit eigen interesse passiefhuis-topics volgen. En net zoals jullie, uitkijken en info delen waar nodig...

:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

afbeelding van TF
07/11/2011 - 20:04
TF

 Heb zonet nog wat opzoekingen gedaan: Sapa heeft aluminium ramen met volgende kerngetallen:

 Avantis 75 SHI - super high insulated

Uf = 0,93 W/m2K   -   2,1 W/m2K

en zelfs indien ik allemaal vaste ramen zou installeren kun je er niet raken met deze kerngetallen...

 

Op de site van Aliplast kon ik al niet zoeken want er staat gewoon niks op voor particulieren...

afbeelding van Hans Delannoye
07/11/2011 - 21:02

mr verandaland

u weet duidelijk niet goed waar u over praat. 

als u zichzelf al wil proberen te verkopen, bewijst u zichzelf een dienst door te zwijgen in plaats van onzin uit te kramen.  er zijn echt wel meerdere ramen met Uw waarden kleiner dan 0.7 W/m²K, daar zit u nog een heel eind af.  overigens, we spreken van passiefhuisramen bij een Uw =< 0.8 W/m²K.

dus,a sl u zich echt interesseert in het onderwerp, dan kan u zich daar beter eerst in verdiepen, dat vermijdt dat u een malle figuur slaat.

graag tot uw dienst

hans d

 

afbeelding van Ecobuilder
08/11/2011 - 10:10

Ik denk ook dat mr verandaland niet zo goed weet waarover hij spreekt...
Het is ook niet moeilijk om in dit bericht te vermelden dat je geen reclame maakte nadat u het eerste bericht aanpast zodat het zo niet meer overkomt.
Ik las het kort na uw plaatsing, en u maakte duidelijk wel reclame waarbij u me zelf uitnodigde in de showroom. Ik stel het dan ook niet echt op prijs dat u zich (na aanpassing) van de domme houd.

Bij deze gezegd zijnde.

 

(Iemand een idee wat betreft mijn laatste vraag ivm onderverdelingen in ramen?)

Mvg

 

afbeelding van TF
08/11/2011 - 10:31
TF

 aaah nu zie ik het, de naam "Verandaland BVBA" werd veranderd :-) hehe mij niet gelaten, zolang er maar nuttige inside informatie van een professional bijkomt, want als particulier kom je niets te weten over de profielen van Aliplast... Mijn voorlopige keuze valt nu op houten ramen met aluminium buitenkant...

afbeelding van Veranda
08/11/2011 - 11:50

Beste ecobuilder,

Je kan je eigen , reeds geplaatste berichten niet aanpassen op dit forum, dus wat u zegt over de showroom klopt niet... :)

Zoals ik trouwens reeds vertelde, verkopen wij nog helemaal geen passiefhuisprofielen... Dus u uitnodigen in onze showroom was helaas erg onnuttig geweest!

We informeren ons daarrond, ik wou dus, zoals TF  zegt, gewoon de enige inside informatie geven die ik beschikbaar had.

TF, voor aliplast, ik haal mijn informatie van hun techische fiches! Maar als particulier zie ik net dat je daar niet aankan. Op de website van http://www.aluvano.com/page.asp?langue=NL&DocID=148079 vind je deze kenmerken ook!

Vriendelijke groeten, en bedankt !

 

 

afbeelding van Ecobuilder
09/11/2011 - 10:06

Toch kunnen berichten aangepast worden... (Net gedaan) Dat van de showroom weet ik niet meer precies maar u vermelde allesinds dat ik mocht langskomen of iets in die aard.

Wat ik wel zeker weet is dat uw bericht anders was!

Maar goed wat maakt het uit, ik hoef hier niet verder over in discutie te gaan met jouw aangezien je me op geen enkel vlak interesseerd ;) namelijk met niet passieve aluminium vensters. Tot hier dus mijn uitspraak hierover. Sorry dat ik zo rechtuit ben maar ik draai niet graag rond de pot, en dit schept duidelijkheid.

Voor mij staat 1 iets centraal: Ecologie!

 

Ik zou me nu graag terug focussen op de passief ramen en deuren, in mijn geval uit hout opgebouwd.

Mvg

afbeelding van Hans Delannoye
08/11/2011 - 17:56

opgelet, op de fiche staat tot 0.86 W/m²K, dat wil in de praktijk niks zeggen. 

bij producenten die wat vollediger zijn in hun gegevens krijg je dan bv bij een fabrikant uit duffel voor z'n profiel CS86 op Uf van 1.35 tot 1.74 W/m²K

het enige waar je cht iets aan hebt is een attest volgens EN10077, dan kan je echt vergelijken.  maar ze hebben in belgie blijkbaar wat schrik om hun ramen zo te laten berekenen.  want de resultaten worden dan meestal een pak slechter.

hans d

afbeelding van HVH
07/11/2011 - 19:53
HVH

 Mijn ramen zijn niet passiefhuis-gecertificeerd (LEW-woning), maar zijn wel gemaakt uit padoek (niet nodig te behandelen) van 180mm diep (!), verder had ik ook een extra dichtingsrubber en sluitingspunten gevraagd zodat de boel beter aansluit.

Dit, samen met 3-voudig glas (0,7) heeft mij voor ongeveer 70m² raam (bruto, kaders meegerekend) €26.000 excl. BTW gekost. Om u een idee te geven kunt ge altijd eens kijken naar : https://plus.google.com/u/0/photos/110775469250088488148/albums/5339108360186376673/5457854858566441954

Mijn ramenmaker is van Vollezele. (en als er 1 stielman is waarvan ik tevreden ben, dan is het wel deze)

afbeelding van Hans Delannoye
07/11/2011 - 21:06

HVH

mooie woning!  en padoek is zeker bruikbaar voor LEW, maar ik denk niet dat je met zulk hout aan een PH-raam geraakt. daarvoor is de lambdawaarde van padoek te slecht denk ik.  al kom je met profielen van 180mm dikte er misschien toch wel, maar dat is geen courante dikte voor ramen en 't is wel heel veel hout dat je dan nodig hebt.

hans d

afbeelding van stefan-14
08/11/2011 - 20:06

mooi gedaan, leuk concept, origineel

mega oversteek !

 

 

Pagina's

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.