kookpotten voor inductie | Ecobouwers.be

U bent hier

kookpotten voor inductie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van nancy-3
11/01/2005 - 09:56

Wij hebben voor onze nieuwe keuken een inductiekookplaat besteld. Bijgevolg moesten onze kookpotten dus ook geschikt zijn voor inductie. Een tijdje geleden is er bij ons iemand aan de deur gekomen die potten van het merk Solingen verkocht. Deze waren geschikt voor inductie, zo staat toch op de doos vermeld. Nu heb ik hier gelezen dat er een magnetisch veld met zijn en logischerwijs betekend dit dus dat je aan de onderkant van de pot een magneet moet kunnen hangen (als ik het geod begrepen heb tenminste). Dit is echter niet het geval. Kan ik deze potten dan alsnog gebruiken of niet? En zo nee, kent iemand toevallig het merk Solingen of heeft iemand er een website of e-mail adres er van. Ik vind dat het niet kan dat er op de doos vermeld staat dat het wel geschikt is voor inductie en dat achteraf dit niet blijkt te kloppen. Kan dit zo maar?

101 Reacties

Reacties

afbeelding van bart-17
28/09/2005 - 15:53

weet iemand de juiste site van die handelaar in nederland, die met zijn nep kookpotten van solingen (mayer classics) zit hier met kookpotten zonder deksels, dank u

afbeelding van lucvt
28/09/2005 - 16:37

De dikte of vlakheid van de bodemplaat heeft m.i. geen belang. Alle energie wordt toch optimaal benut. Ik kocht me de standaardpotten aan van een bekend merk tegen een heel geringe prijs (vanwege "made in Asia"). De keuze voor inductie spijt ons niet: snelheid, power en veiligheid (oververhittingsbeveiliging; zonder een pot schakelt het vuur automatisch uit; de knop op nul draaien = verijdelen van overlopend kookvocht,..)

We konden wel niet lachen toen de computerbediening van de kookplaat na amper 4 jaar brak want er bleek geen wisselstuk meer te bestaan. Ik kreeg uiteindelijk een nieuwe kookplaat voor 750 euro ipv 1250. Ik nam nu voor alle zekerheid een bijkomende garantie (tot 5 jaar).
Ik raad het iedereen aan, omdat het bedrag voor de zekerheid tov de totale kostprijs eerder gerng is en er bij het nieuwe toestel in den beginne ook malfuncties voorkwamen.

afbeelding van lucvt
28/09/2005 - 16:45

De bodem moet ijzer, kobalt of nikkel bevatten. Dit zijn de enige metalen die reageren op magneten. (Denk maar aan de vroegere blinkende 10 frankstukken die van nikkel gemaakt waren.)
Je kan dit simpel controleren door een klein magneetje aan de bodem te houden. De magneet blijft plakken = OK!
De oude gietijzeren potten zijn dus ook bruikbaar.

afbeelding van steve-1
29/09/2005 - 19:05

1 ding begrijp ik hier niet goed, nl kookpotten kopen aan de deur??????? Waarom, automatisch zit je al met een probleem van waar naar toe met de garantie, waarom zijn ze zo goedkoop en in de winkel zo duur, eehh tja namaak natuurlijk, anders verkochten die dure winkels NIKS meer, hierbij een goeie raad, koop aan de deur wat diepvriezer waren, wat groenten of fruit, of eventueel de melk als er een melkboer komt, voor de rest NIKS want de kans is groot dat die goedkoop , duurkoop zal worden!
groetjes

afbeelding van lial
15/12/2005 - 19:31

Wij hebben in 1969 kookpotten gekocht bij een demonstratie bij mijn ouders thuis. de prijs toen was 21000Bfr. of zo'n 500euro, toen een smak geld, maar wel met levenslange garantie op de potten, handvaten en dekseldoppen. Nu zijn er handvaten kapot en mijn garantiebewijs kan ik niet terug vinden. Nu zegt de fabrikant dat deze garantie niet meer telt zonder het aankoopbewijs. Als ik zo ordelijk moet zijn met dit aankoopbewijs moet toch zeker deze firma in zijn boekhouding mijn gegevens kunnen terugvinden, daar ik hen het adres kon geven waar deze potten gekocht zijn. Maar nee hoor, wat had je gedacht? zij kunnen er niets van terugvinden.Het gaat over de kookpotten AMC. Wie heeft hier nog problemen mee? Probeer nu wel langs een consumentenbureau te weten te komen wat hier aan te doen is.

afbeelding van jaak clinckspoor
16/12/2005 - 09:24

Beste mensen,
Koop zo'n dingen toch niet aan de deur!!! De kleine winst die je denkt te maken gaat vlug verloren. Een goede vakman is nog altijd de beste raadgever.
Jaak

afbeelding van coene luc
20/12/2005 - 18:41

beste , mensen ik ben vertegenwoordiger van amc kookpotten .
dus als je vragen hebt in verband met goede kookpotten voor inductie kan ik jullie wel helpen .

vriedelijke groeten coene luc

afbeelding van Anonieme gebruiker
07/07/2009 - 17:08
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

als jij een vertegenwoordiger bent kan je mij dan uitleggen hoe het komt dat ik mijn stoomdeksel van amc nergens kan laten maken ik had het maar juist het is terug binnen geweest was weer kapot en die persoon die ze heeft verkocht heeft niet meer omgezien.  ik heb het gevraagd op het voedingssalon ze gingen mij iets laten weten nooit niks van gehoord

weet jij soms wat ik moet doen

afbeelding van steven-16
21/12/2005 - 10:53

wel Luc Coene, hoe zit het nu met het verhaaltje van de magneet? Klopt dat?

afbeelding van marjon
24/12/2005 - 16:30

Hallo Luc,

Kun jij me vertellen of potten van het merk: Fissler, met een stainless bodem geschikt zijn voor inductie koken?

Alvast hartelijk bedankt.

Groeten,

Marjon Op de Woerd

afbeelding van Anonieme gebruiker
24/12/2005 - 17:25
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Alle poten met een Roestvrij stalen bodem zijn niet geschikt. Daar RVS niet magnetisch is.

Bij je inductie plaat bevindt zich normaal een magneet waarmee je de potten kunt testen.

afbeelding van lucvt
25/12/2005 - 12:34

Marion

Fissler, met een stainless bodem: op internet vind je enkele pannen van Fissler met melding inductie, maar op hun potten vind ik dit niet terug.

Ikzelf kocht goedkope Demeyere. Op de bodemplaat staat "18/10 INDUCTIE". Stainless kan samengaan met inductie maar is dat niet automatisch. De potten zelf bekijken en testen met magneetje: dat is m.i. de oplossing.

afbeelding van raf-20
29/12/2005 - 12:27
Raf

Laat jullie toch niets wijs maken. Als je de test met de magneet doet weet je dadelijk of de kookpot geschikt is voor inductie. Al de rest is flauwe kul.

afbeelding van sabbe-1
03/01/2006 - 22:36
me

wij hebben hier een inductiekookplaat en het regeltje van de magneet is de enige die bij ons telt. (bij de kookplaat was trouwens een magneet bijgeleverd)
Wij hadden kookpotten van lagostina (gekocht in de makro)
en deze zijn geschikt voor alle vuren, en dus ook voor inductie.
het zijn inox-kookpotten met een zware sandwich bodem.

afbeelding van joha
13/01/2006 - 19:22

Ook ik ben zeer ontevreden van de service van AMC.
Ze beloven je levenslange garantie maar als je wat vraagt krijg je als antwoord ...................
we kunnen je niet terugvinden in ons klantenbestand.
Ik kreeg de potten cadeau als huwelijksgeschenk.
De schenkers van het cadeau zijn helaas overleden, dus kan ik hen geen aankoopbon meer vragen.
En de kans dat die mensen dat na 38 jaar nog zouden hebben is zeer klein.
Dus .............. zo gaat het bij AMC.

afbeelding van Anonieme gebruiker
14/01/2006 - 20:31
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Hallo,

Ik heb hier al veel interessante informatie gelezen. Denk je dat kookpotten van de Ikea en pannen van Tefal geschikt zijn voor de inductiekookplaat?

Bedankt,

Kim

afbeelding van vandemeulebroucke marie-j
27/02/2006 - 11:39

Graag zou ik willen weten of iemand ervaring heeft met kookpotten van TT design.
Ik krijk binnenkort iemand over de vloer die dit komt voorstellen.

afbeelding van leen vanneste
13/04/2006 - 09:09

Ik ben al jaren vertegenwoordiger van AMC kookpotten.Test voor eender welke kookpot als ze al dan niet geschikt zijn voor inductie....hang er een magneetje aan.
Als hij blijft kleven, dan is uw pot geschikt.
Nee, tot op vandaag kunnen niet magnetische potten aangepast worden om toch op inductie te werken.
En ja, wij verkopen woks en grillpannen geschikt voor inductie

afbeelding van leen vanneste
13/04/2006 - 09:51

deur aan deur verkoop....die doos waar Solingen op staat en die door een Hollander (of Nederlandstalige Duitser)wordt verkocht is pure namaak en oplichterij....
Tegen die man lopen duizenden klachten...
Soms beweert hij dat het AMC kookpotten zijn(vroeger liet hij het er zelfs op het handvat in graveren) daar waar AMC het logo wereldbol en patentnummer onderaan in de kookpot drukt.
Wel, die doos kan je aan de kust kopen voor 80€.
Ik ben een overtuigde verkoper van AMC.
Mijn telefoonnummer 0477/74 17 02

afbeelding van lode
30/04/2006 - 18:18

Adres AMC-Belgium NV.
Kortrijksestwg
9830 St. Martens Latem
09 2509360

afbeelding van Anonieme gebruiker
07/05/2009 - 23:24
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Kan ik bij jullie terecht voor nieuwe doppen,kan ik langs komen ? Ik ben al jaren een tevreden AMC kookpot gebruiker, al 30 jaar, een geschenk van mijn moeder, graag antwoord Marianne Vermeiren marianne [dot] vermeiren2 [at] telenet [dot] be

afbeelding van Hans Delannoye
30/04/2006 - 20:42

Leen, Lode

't Is al honderd keer gevraagd, maak uw reclame voor uw rommel ergens anders. Heeft overigens geen bal met het energieforum te maken. Respeceer onze regels, of hoepel op!

Hans

afbeelding van paul-11
01/05/2006 - 19:12

Klopt helemaal! OOk bij onze inductieplaat is een magneetje meegeleverd, doe de test en je bent zeker.
Trouwens, onze pannen komen van ikea hoor, en ze doen t best. Jammer dat mn ma af en toe voor ons kookt en haar pannen niet geschikt zijn om op te warmen op onze inductieplaat. Eum, mijn advies, koop nooit meer aan de deur.

afbeelding van diane wustenberghs
19/05/2006 - 14:48

Heeft iemand informatie over TT-design kookpotten?

Diane

afbeelding van diane wustenberghs
19/05/2006 - 14:50

Heeft iemand informatie over TT-design kookpotten?

Diane

afbeelding van patrick-53
23/05/2006 - 22:00

Kan iemand mij helpen??????????????
zeer dringend
Ik ben vandaag aangesproken geweest van de beruchte nederlandse duitser die met een zwarte range rover reed met duitse nummerplaat hij wilde mij 1 stel kookpotten verkopen en ik krag de rest van zijn auto er helemaal gratis bij
dus dat waren 3stellen potten en messen enz...
hij beweerde dat ze van AMC waren maar dat is niet waar
hij heeft me zo in zijn macht gezogen dat ik 1 stel gekocht heb voor 200 euro hij haalde bij manier van spreken het geld
uit mijn handen en duwde zelf de kookpotten in mijn auto
ik ga morgen woensdag een klacht tegen hem indienen
maar ik wil als er nog mensen zijn die dit meegemaakt hebben dat ze mij bellen want ik zal het moeilijk hebben zijn woord tegen dat van mij. WE MOETEN HEM SAMEN DOEN OPHOUDEN bel mij 0497579685

afbeelding van joris-14
07/06/2006 - 16:01

Wij hebben amc potten reeds 25 jaar ,zonder problemen!

Alleen de handvatten moeten vernieuwd worden.

afbeelding van Hans Delannoye
07/06/2006 - 16:42

Joris

Ik heb mijn kookpotten van een of ander onbekend merk voor een prikje gekocht, en ik heb die al 35 jaar.

afbeelding van patrick-53
07/06/2006 - 19:28

mijn kookpotten thuis zijn ook van amc en ik ben zéér tevreden.
maar de potten die ze mij hebben verkocht verleden week
zijn valse maar de verkoper zegt dat het amc is of sollinger
is en dat is niet waar je kan de potten aan de kust kopen voor 80 euro en hij vraagt 1500 euro
AUB LAAT JULLIE NIET VANGEN EN ALS JE BENT BEDROGEN
VERWITTEG ZEKER DE POLITIE

afbeelding van gunny
07/06/2006 - 22:51

ik versta nog steeds niet waarom mensen eigenlijk aan de deur kopen??
Zeker als het zo gedongen is...
Men mag mij komen uitleggen wat ze willen,
maar als het mij niet aanstaat kunnen ze hun boeltje inpakken en terug vertrekken, met lege handen.
Heb een set kookpotten gekocht in de multi bazar,
en die werken perfect op inductie en hebben 99€ gekost voor de volledige set van potten en pannen.
Dus mensen, laat jullie niet vangen aan al die zogenaamde kwaliteitsmerken.
Ook wij hebben van schoonmoeder potten van demeyere gekregen.
Die dingen kosten per pot evenveel als de set die we al hadden,
en zijn daarom zeker niet beter!

Pagina's

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.