kleine boiler voor keuken | Ecobouwers.be

U bent hier

kleine boiler voor keuken

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van wim_vandebrouck
08/10/2013 - 19:24

Hallo, Ik heb momenteel een koudwaterleiding en een warmwaterleiding in de keuken. De koudwaterleiding wordt gesplitst voor de bevoorrading van de vaatwasser. Ik kan jammergenoeg geen derde leiding voorzien. Nu wil ik de vaatwasser voorzien van regenwater. Ik wil hiervoor de warmwaterleiding loskoppelen en hiervoor gebruiken. De koudwaterkraan wil ik behouden aan de wasbak. Ik wil er eventueel een kleine elektrische boiler tussenplaatsen. Wie heeft er tips of ideeën hoe ik dit best kan aanpakken.

We nemen aan de keukenkraan ook water (stadswater) voor het drinken. Tot hiertoe gebruikten we een brita-filter in een waterkan. Bestaan er ook filtersystemen die ik op de leiding kan plaatsen?

 

Dank! Wim

4 Reacties

Reacties

afbeelding van brother paul
08/10/2013 - 22:47

volgens mij is dat niet wettelijk. Alles dat in contact komt met uw voeding zorg je best dat  het gebeurt met drinkbaar water

Enals je nu iets wil besparen bij een vaatwas/wasmachien dan is het principe van HOTFILL.

Dus je heb uw SWW op zonnepanelen en je loodst dat VOORVERWARD warm water nar uw vaatwas. Ipv het water elektrisch op te warmen op 50-60° gebeurt dit vanaf dan grotendeels met zonneenergie.. dus bespaar je daar bvb 500l opwarmen van 10°-50° per jaar

afbeelding van wim_vandebrouck
10/10/2013 - 16:28

Dag Brother Paul,

Dank voor je bezorgdheid. Ik apprecieer zeker je correct zijn. Er zijn al verschillende items behandeld over het gebruik van regenwater voor andere toepassingen dan toilet, wasmachine & buitenkraan. Ik laat me leiden door het advies daar.

Ik zoek een middel om het drinkwater te verwarmen. Ik wil zowel aan de keukenkraan koud water als warm water aftappen. Het is bijv. de enigste plek gelijkvloers om warm water te nemen voor een dweilbeurt in huis.

Misschien hebben jullie tips. ik dacht aan een kleine boiler die welliswaar op elektriciteit het water opwarmt. Maar goed die verbruiken vaak veel elektriciteit. Tips altij welkom!

afbeelding van stefan-14
10/10/2013 - 17:36

ik zou het ook niet doen, stel dat er ooit iest mis is met dat regenwater?

ik vraag mij trouwens af waar jij al dat regenwater gaat blijven halen? of ga je in de zomer je toiletten op leidingwater zetten.

trouwens energiebesparing zal waarschijnlijk 0 € zijn, of nog minder, pomp rw verbruikt stroom en boiler gaat ook stroom verbruiken!

leidingwater is nog altijd spotgoedkoop tov eli !

 

 

afbeelding van walter-8
11/10/2013 - 20:23

Zoals Paul zei. Ik zou ook eerder de vaatwasser op het warm water aansluiten (en dat kan echt met zowat iedere vaatwasser). Beter energie besparen dan wat drinkwater volgens mij.
Ik heb niet zo een goede ervaring met elektrische boilers onder de wasbak. Die gingen bij mij altijd stuk...
Het probleem met de filter begrijp ik niet.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.