Keuze dampscherm | Ecobouwers.be

U bent hier

Keuze dampscherm

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van nvercammen
29/01/2016 - 14:30

Hallo Iedereen,

voor onze houtskelet hebben we de keuze tussen volgende dampschermen: "Delta dawi gp" , " Siga Majpell 5" of "Intello plus"

 

Welk dampscherm lijkt jullie het beste en waarom?

 

alvast bedankt voor de reacties!

3 Reacties

Reacties

afbeelding van limer
29/01/2016 - 20:47

Als het qua prijs niets uitmaakt zou ik voor Intello plus gaan wegens:

Variabel dampscherm + versterkt

afbeelding van geert devos
30/01/2016 - 16:17

vraag is niet volledig om een juiste keuze te maken : is de buitenzijde dampopen of niet. Indien wel (en eigenlijk zou moeten in een degelijk gezette HSB), is een gewone damprem voldoende , en is een intelligente verloren geld.

a propos, ik werk in mijn HSB altijd aan de binnenzijde met luchtdichte OSB 15 mm (naden afkleven) : 4  voordelen : damprem niet meer nodig , kleeft gemakkelijk af , is uitstijving van het skelet en als je later afwerkt met fermacell of gipsplaat heb je overal iets om een deftige vijs in te draaien, geen gezoek meer naar staanders om iets zwaars te bevestigen.

afbeelding van nvercammen
30/01/2016 - 17:48

Hey,

bedankt voor jullie antwoorden. Mijn vraag is inderdaad niet volledig genoeg:

  • de keuze heeft geen invloed op de kosten, wij krijgen deze optie van onze HSB firma.
  • constructie is dampopen naar buiten toe
  • langs de binnenzijde is er nog een technische spouw waar een vidiwall afwerking voor komt. OSB zou een optie geweest zijn voor de stevigheid maar er werd ons verteld door stabiliteitsingenieur en architect dat dit weinig verschil ging maken.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.