Kernenergie | Ecobouwers.be

U bent hier

Kernenergie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jan anton gilles
02/01/2006 - 00:09

Kortzichtigheid is weeral eens troef bij de CD&V , kernenergie is een anachronisme, beseffenze dan niet dat ze de consument gaan opzadelen met dure energie, metafvalstoffen waar men géén blijf mee weet?
In vesteren in duurzame energie , zoals warmte krachtkoppeling, getijdenenergie, meer efficienter omspringen met energie, dan heeft dit land geen behoefte aan een dure gevaarlijke en vervuilende energiebron.

3 Reacties

Reacties

afbeelding van steve-2
02/01/2006 - 11:44

Tja, CD&V is dan ook een conservatieve partij hee, dus houd alles bij het oude en doe zeker nooit aan innovatie.

Er komt nog bij dat "de volksmens" alle alternatieve energievormen niet begrijpt, maar kernenergie begrijpen ze wel. En het enige dat de mensen willen horen is dat er geen energietekort (lees energieprobleem) zal zijn zodat ze in de kerstperiode toch hun hele huis vanbuiten kunnen verlichten met die zeer mooie kerstversieringen, ofdat ze hun drie TV's dag en nacht kunnen laten opstaan......

Energie wordt wellicht een belangrijk item in de volgende verkiezingen, en je zal zien dat de partijen niet geïnteresseerd zijn in de energie-kwestie op zich (uitgezonderd één dan) , maar enkel in het proberen de mensen achter hun partij te scharen. En dit lukt uiteraard eenvoudig met kernenergie. Want dan is alles toch zo eenvoudig opgelost. De mensen sussen maw. Arm België denk ik dan...

Het probleem ligt niet zozeer bij de partijen op zich, maar wel met de mentaliteit van de kiezers. Dit is nu eens het nadeel van ons "democratisch" systeem. Dat kiezers die nul de ballen begrijpen van politiek bestuur verplicht worden te kiezen, tja dan moet je die mensen via schijnoplossingen naar je partij proberen te trekken..... En als je wil dat die de volgende verkiezing nogmaals op jou willen stemmen, dan moet je die schijnoplossingen ook nog eens uitvoeren ook .

afbeelding van jan anton gilles
02/01/2006 - 12:53

mischien is de enige oplossing dat men de stemplicht afschaft, er zijn géén argumenten, om het niet te doen, dat dit een icoon is van een welbepaalde partij, dat kan en mag de afschaffing van de stemplicht niet in de weg staan.
Het zwart blok kan alléén maar kiezers aan verliezen.
Bovendien gaan die mensen stemmen die politiek geinteressserd zijn.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.