kelder in LEW-woning | Ecobouwers.be

U bent hier

kelder in LEW-woning

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van FVER
05/11/2006 - 22:07

Beste forumleden,

Ik zou een nieuwbouwwoning willen bouwen met kelder. In deze woning zou ik ook balansventilatie willen gebruiken Ofwel een prefabkelder ofwel een volledige onderkeldering.
De kelder zou slechts dienen als garage of berging van etenswaren en andere goederen (niet om in te wonen)

Waar moet ik op letten qua:
-ventilatie van de kelder (hoe ventileren met of zonder balansventilatie en in geval zonder, hoe ventileren in kelder)
- is een luchtbuis (aardwarmte wisselaar) hier een goed idee om de kelder te ventileren. Kan ik gewoon een extra aftakking maken voor de AWW in de balansventilate gaat of zal dit dan problemen geven op het balansventilatie-systeem
- Moet ik extra of minder isolatie voorzien op het gelijkvloers waar de kelder zich onder bevind? Geen gevaar voor koude bruggen?
- Wat met de toegang van het gelijkvloers tot de kelder (traphal) Hoe zou ik die best uitvoeren ivm isolatie en ventilatie:luchtdichtheid.

Alvast bedankt voor de uitleg.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.