Kaarsen of spaarlamp | Ecobouwers.be

U bent hier

Kaarsen of spaarlamp

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van wendy kok
21/09/2007 - 21:19

Wat is volgens jullie het vriendelijkst voor het milieu?

4 Reacties

Reacties

afbeelding van hendrik de corte
22/09/2007 - 21:47

Euh, vrijen in 't donker??

rik

afbeelding van stefan-14
23/09/2007 - 19:53

om te verwarmen zijn kaarsen beter

Stefan

afbeelding van wendy kok
24/09/2007 - 12:46

hihi Rik, heb je ook rekening gehouden met het verbruik van de wasmachine als de lakens weer eens gewassen moeten worden? ;-)

Om te verwarmen zijn kaarsen inderdaad beter, dat hebben we al ondervonden.

Wat ik me eigenlijk afvroeg was hoe milieuvriendelijk kaarsen eigenlijk zijn (als je rekening houdt met het productieprocess, transport,....) en of een spaarlamp aandoen dan niet beter is voor het milieu.

De meeste kaarsen zijn tegenwoordig niet van echte was gemaakt en er gaan kunstmatige kleur- en geurstoffen in. Wat is de milieu-impact van die 'kunstmatige' kaarsen?

afbeelding van digitaloverdose
24/09/2007 - 14:31

Ik neem aan dat het om sfeerverlichting gaat vermits kaarsen mij nu ook ni echt bruikbaar lijken voor hoofdverlichting. Dan kunt ge mischien LED verlichting overwegen.
Wij hebben het hier in de living hanger voor 's avonds bij den TV en het verbruik per lamp is ongeveer 1.5W en ge zit ni met brandgevaar.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.