ivm de bebouwde oppervlakte in ons land | Ecobouwers.be

U bent hier

ivm de bebouwde oppervlakte in ons land

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
06/10/2007 - 12:02

Ik weet niet of dit een vraag is die in dit forum thuishoort, maar het heeft wel te maken met ecologie en bouwen natuurlijk.

Een paar dagen geleden stond in de krant dat de bebouwde oppervlakte in ons land op 10 jaar tijd met 10% gestegen is. nu vroeg ik mij af: hoe kan dit? onze bevolking is toch al zeer lang ongeveer stabiel? Zéker niet met 10% gestegen!

Ik bedacht me al dat er veel koppels gescheiden zijn, en dus moeten er meer woningen zijn natuurlijk, maar langs de andere kant hebben die mensen ook minder geld na een scheiding, en wonen ze waarschijnlijk kleiner, dus zie ik dit geen 10% stijging veroorzaken. Als ik de verkavelingen tegenwoordig zie, dan is dat al lang niet meer in de grootte-orde van de bouwgronden die onze ouders kochten, dus grotere oppervlakte per gezin is het ook niet.
Door de vergrijzing kunnen we zelfs een tegengestelde tendens vermoeden: oudere mensen gaan in een serviceflat wonen, zodat er woningen beschikbaar komen. Blijkbaar mis ik iets groot, of verschillende dingen om die 10% stijging te verklaren.
Heeft iemand hier een verklaring voor? Stadsvlucht misschien?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van hendrik de corte
06/10/2007 - 14:30

Bebouwde oppervlakte heeft ook, maar niet alleen te maken met toename van het aantal woningen. Er is toename van industrieterreinen, toename van diensten (o.a. recreatie enz.)

De toename van het aantal woningen kan inderdaad niet veroorzaakt worden door de toename van de bevolking, wel door de toename van het aantal gezinnen (gezinsverdunning).

groeten
rik

afbeelding van Bart humbeeck - @Home
06/10/2007 - 16:05

inderdaad : zoveel singles !
moordend voor het milieu , en héél enrgieonzuinig .
ieder zijn/haar eigen woning , zijn/haar eigen wasmachine, zijn/haar eigen auto, zijn/haar eigen strijkijzer, TV, Video, en noem maar op ....

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.