isolerennbuitenmuur op perceelgrens | Ecobouwers.be

U bent hier

isolerennbuitenmuur op perceelgrens

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van wauters
13/01/2007 - 11:11

mijn huis is een zeer oude rijwoning maar doordat de buurman veel later bouwde en de stedebouwkundige regels veranderden heeft hij veel verder achterin gebouwd zodat mijn zijgevel ( zonder venster dus, volledig vrij staat)
Ik zou die zijgevel willen isoleren maar kom dus noodgedwongen over de perceelgrens. Welke isolatie kan ik gebruiken om minimaal over die grens te gaan? Mijn muur is een volle muur.

7 Reacties

Reacties

afbeelding van isabelle-1
15/01/2007 - 00:07

U mag (moet) uw eigen vrijstaande muur beschermen tegen mogelijke schade (vb. slagregen) en kan die dus afwerken. Klassiek gebeurt dat met gevelbekleding (golfplaten, schalies, ...). Volgens mij bestaan er diverse soorten gevelbekleding (sidings, alu, zinc, ...) met een aangehechte isolatie. Denk een beetje cfr. aluminium garagepoorten. Op het komende Batibouw zuller er wel van die firm's staan.

ps: als u buur's bouwlijn verder van de straat ligt dan de uwe kan dat wel zijn dat uw woning getroffen is door een rooilijn ...

afbeelding van geert v-1
15/01/2007 - 09:21

Beste,

we hadden dezelfde situatie. Om dit "probleem" op te lossen en tevens goed te isoleren hebben wij industriele sandwichpanelen geplaatst tegen de blinde muur.
Dit zijn gegolfde staalplaten, aan de binnenkant bekleed met 80mm PUR isolatie en aan de buitenkant gelakt met een polyurethaanlak. Onze platen komen van bij joriside, maar er zijn nog ander fabrikanten.

afbeelding van pieter-16
15/01/2007 - 17:15

Beste Wauters,

Ik bevind mij in precies dezelfde situatie, identieke beschrijving als jouw situatie. Ben ook al een tijdje opzoek naar dergelijke panelen. Voor isoaltie had ik Kingspan insulation platen gekozen. Voor de afwerking had ik gedacht aan panelen van Renson, heb hen vorige week gecontacteerd om de prijs en het type te kennen dat het best gebruikt wordt voor deze toepassing.

De staalplaten van Joriside was mij niet bekend, maar zal deze optie ook graag bekijken. Lijkt me beter aangezien het maar één plaatsing vereist.

afbeelding van pieter-16
17/01/2007 - 09:13

Beste Wauters,

Volgende firma produceert wandpanelen met een iets minder industriele look dan bv de platen van joriside of Renson.

http://www.werzalit.de/index1.php?lngID=1&sc=1

Is een Duitse firma, een Belgische verdeler heb ik nog niet gevonden.

afbeelding van luc v-3
17/01/2007 - 18:17
Luc

Als je een zo hoog mogelijke isolatie wil, en een zo dun mogelijke wand wil houden, kan je PUR panelen plaatsen, en daartegen een steenstrip kleven.
Zie ook eens bij www.thermosteen.nl. Die leveren panelen met steenstrips reeds gebonden aan paneel bij fabricage, geeft uiteraard minder risico op loskomen achteraf.
Ken helaas geen belgisch bedrijf dat dit ook kan leveren, bestaat dat overigens wel ?

afbeelding van dirk andelhofs
17/01/2007 - 18:32

Wauters,

Je kan misschien eens met de buren gaan praten, en voorstellen of je over de grens mag gaan.
(best wel op papier zetten als je tot een akkoord komt)

Je hoeft dan niet op een centimetertje te kijken, en je kan met ecologisch verantwoorde producten werken.

dirk

afbeelding van paul-11
10/02/2007 - 14:04

Ikzelf zou nooit en te nimmer over de grens gaan, de buurman zou later nog een jaarlijks bedrag aan je kunnen gaan vragen waar je niet mere onderuit kan.
Tenzij je dit natuurlijk goed op papier zet.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.