Isoleren:houten vloer - grote draagbalken | Ecobouwers.be

U bent hier

Isoleren:houten vloer - grote draagbalken

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
24/10/2007 - 11:39

Even situeren:
hoekhuis bj 1953, superisoglas (1,1), dakisolatie 18cm, spouw niet geïsoleerd.
In de open woonruimte, vroeger voorplaats, achterplaats, keukentje, hebben we 3 verschillende vloeroppervlaktes in 3 verschillende niveau's van enkele millimeters :-(.
1 daarvan is dringend aan renovatie toe:
houten plankenvloer met daarop een soort ballatum gekleefd (goed versleten).
Die houten planken rusten op draagbalken die vastgemetseld zijn in de muren. De draagbalken zijn nogal hoog: 40 à 50 cm.
Deze draagbalken rusten op een betonnen plaat.
Tussen de draagbalken zijn dus nogal diepe openingen.
Momenteel rammelen de kasten een beetje als we over deze vloer gaan, niet erg maar toch genoeg om op de zenuwen te werken.
Ons plan is om de draagbalken na te kijken en te verstevigen met tussenbalkjes, daarop dampscherm met eventueel dun laagje isolatie en dan weer nieuwe houten planken (dikte hiervan is nog te bepalen, hangt af van de pas en gebruikte materialen).
Nu zou ik ook graag die openingen tussen de draagbalken isoleren.
Wordt afgeraden wegens: teveel isolatie moeten insteken = duur, welke isolatie?, gaat niet meer bijdragen, en hoe ga je eraan beginnen, wat leg je eerst en met wat ga je dan eindigen, en wat met vochtophoping enzo....
Dus alle tips zijn welkom
Ohja hier nog een foto hoe het eruit ziet

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.