Isoleren zoldervloer met inbouwspotjes | Ecobouwers.be

U bent hier

Isoleren zoldervloer met inbouwspotjes

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

28/08/2009 - 18:08

Hallo, ik had graag mijn zoldervloer geisoleerd maar rekening houdend met volgende gegevens:

1) De zolder wordt zou enkel gebruikt worden voor stockage. Ik zou ook enkel het middenste gedeelte willen toeleggen met OSB-platen zodat ik indien nodig altijd overal aan het dak kan.

2) De zoldervloer bestaat uit Gyproc met daarboven blauwe harde schuimachtige platen die volgens mij dienen als isolatie. Ik weet niet zeker of er hiertussen een dampscherm ligt. Ik had graag geweten of ik hierop gewoon glaswol of rotswol kan over rollen  (Er zijn overal al balken aanwezig) of dat er eerst opnieuw een dampscherm moet aangebracht worden.

3) Ook heb ik een paar inbouwspotjes die zichtbaar zijn op de zoldervloer. Wat kan ik hier best doen? Mag ik een stuk uit het glaswol snijden om zo de spotjes vrij te houden? Ik heb hier ook al eens iets gelezen over een bloempot over de spotjes te plaatsen??? Zijn er nog andere oplossingen op alles luchtdicht te houden.

De zoldervloer isoleren geld voor de gehele leefruimte, maar boven mijn garage is er al een houten vloer gemaakt die echt dient voor stockage. Kan ik voor dit stuk beter het dak dan isoleren?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.