isoleren waterleidingen | Ecobouwers.be

U bent hier

isoleren waterleidingen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van nicolasb
06/10/2005 - 10:32

allen,

na het bekijken van Lievens fotodagboek van z'n bouw (http://uushuus.lika.be/), en het vergelijken met m'n eigen plannen, heb ik volgende vraag:

opbouw:
- vloerafwerking
- chappe met vloerverwarming
- 10cm EPS (3-4-3cm)
- x cm argexkorrels als uitvulling
- betonplaat (of kelderplaat)

vraag:

aangezien de leidingen voor het warme water niet geïsoleerd liggen (argex telt voor mij niet als isolatie), wat is dan een mogelijkheid om dat wél te doen in deze opbouw?

De klassieke buisisolaties kunnen niet, gezien hun zo goed als onbestaande druksterkte. Bestaan er drukvaste buisisolaties? Of zijn er andere (creatieve) oplossingen?

groeten,
Nicolas

4 Reacties

Reacties

afbeelding van nicolasb
10/10/2005 - 11:15

allen,

niemand die een oplossing heeft voor dit zeer vaak voorkomend 'probleem'? Ik kan me wel voorstellen dat de verliezen bij korte buislengten zeer klein zijn, maar toch, ook op vlak van comfort...

ik blijf benieuwd

groeten,
Nicolas

afbeelding van wout-4
10/10/2005 - 11:19

Ik dacht dat je de buizen voor het warme water ook in de EPS kan leggen i.p.v. in de uitvulling.

Wout

afbeelding van nicolasb
10/10/2005 - 13:26

Dat kan, maar zie je jezelf al bezig met alle stukken EPS te versnijden? Voor mij geldt: hoe minder gefragmenteerd de isolatie is, hoe beter. Liever niet dus.

Maar ik heb dat ook al gelezen ja. Reken wel dat in dezelfde uitvulling ook nog de electriciteit moet liggen. Probeer dat maar eens allemaal te versnijden...

groeten,
Nicolas

ps. een doe-het-zelf constructie die ik net bedacht: een strookje van 2cm EPS onder de leiding leggen, en zelf een laagje PUR erover spuiten (1cm)

afbeelding van wout-4
10/10/2005 - 13:31

Elektriciteit en koudwater, gas blijft in de uitvullingschape, enkel de leidingen die warm water transporteren in de EPS uitsparen (aanvoerleidingen tappunten, aanvoerleidingen collectoren vloerverwarming en/of radiatoren).

Is inderdaad wel wat 'plak- en knipwerk'.

Wout

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.