Isoleren tegen dak zelf of tegen draagbalken? | Ecobouwers.be

U bent hier

Isoleren tegen dak zelf of tegen draagbalken?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Svan
26/01/2014 - 16:16

Even de situatie schetsen:
In een achterbouw hebben we de volle bakstenen muur aan de binnenkant geïsoleerd met recticel platen (7 dik) en ytong blokken (10 dik). De isolatie en stenen komen tot tegen de dwarsbalken van het platte dak.

Nu vraag ik me af of de isolatie echter moet doorlopen tot tegen de OSB platen van het dak zelf? Ik zag dat er daar nl veel condensatie is tegen de oude baksteen muur.
Het dak zelf is geïsoleerd met 2x 8 cm isolatieplaten langs de buitenkant. We gaan er ook een vals plafond steken met rotswol isolatie.

Alle tips zijn welkom!

Wat fotos:

http://img.tapatalk.com/d/14/01/26/ne7usaqu.jpg

http://img.tapatalk.com/d/14/01/26/radazu6e.jpg

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Ilex
26/01/2014 - 19:01

Zoals ik kan zien zit je ter hoogte van de open bakstenen met een kanjer van een koudebrug. Isoleren is nodig. Zoals je zelf aangeeft zit je nu met condens...

Als je met rotswol aan de slag gaat voor het plafond, ook daar tot tegen de OSB isoleren.

 

Misschien zien anderen het anders, just my 2 cents.

afbeelding van Travertijn
26/01/2014 - 19:06

Beste,

 

Uiteraard mag je de isolatieschil nergens doorbreken. Doordat de relatief warme lucht van binnen tot tegen de koude niet-geïsoleerde buitenmuur kan komen condenseert het vocht op deze plek. Dit is ook een koudebrug, dat is als het ware een snelweg waarlangs de warmte uit je huis ontsnapt. Je moet dus een manier vinden om isolatie te plaatsen tot tegen de osb platen. Verder moet je de afwerking zo maken dat er zo weinig mogelijk lucht van binnenuit  door je isolatie kan gaan. Goed afwerken dus!

Groetjes,

 

Kristof

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.