isoleren langs de binnenzijde van een volle muur | Ecobouwers.be

U bent hier

isoleren langs de binnenzijde van een volle muur

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van steven-26
19/02/2007 - 20:14

Hallo, mijn huis is een omgebouwde fabriek. Ik heb langs de zuidoost kant 6 grote ramen ( 2m op 2.4m ) van aluminium profielen, thermisch onderbroken met gewoon dubbel glas, 12 jaar geleden geplaatst. Nu zou ik dit glas willen laten vervangen door superisolerend glas. De ramen zitten echter in volle bakstenen muren, 30 cm dik. Deze muren zijn niet geisoleerd. Nu is mijn vraag of het nuttig is deze beglazing te laten vervangen zonder de muren te isoleren. Het is namelijk niet mogelijk dit langs de buitenkant te doen omdat de gevel gerestaureerd werd. Langs de binnenkant vrees ik vochtproblemen bij het isoleren, of heeft er iemand ervaring met dit onderwerp.
Alle tips welkom.
Steven

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.