Isoleren kruipruimte

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb het voornemen mijn kruipruimte te isoleren om minder warmteverlies te hebben via mijn vloer.
Heeft er misschien iemand ervaring met deze materie en met welke materialen doe ik dit het best?
Mvg. JP

Reacties

Je moet eens kijken om dit te isoleren met zeeschelpjes. Er is een nederlandse firma die komt dat inspuiten met een grote vrachtwagen. Blijkt goed te zijn tegen warmte, vocht en geluid.

Heb er zelf geen ervaring mee

Lees onderstaand draadje eens door, ze bevat veel info :

http://www.bondbeterleefmilieu.be/agora/view.php?bn=bbl_lag&key=1102000349&first=&last=

Alain

Vraagstaart doorgelezen.
Ik zou dan platen van 7cm PUR aan beide zijden bekleed met een matgrijs gasdicht meerlagencomplex van kraftpapier en metaalfolies (voor de brandveiligheid) nemen en deze bevestigen met tegellijm.(type Eurofloor van Recitel bv). Vervolgens de naden met tape en randen met siliconen afdichten.

als ik jou was zou ik geen tegellym nemen voor bevestiging maar wel speciale nylon pluggen,ofwel met spuitpistool PU stroken spuiten en dan tegen drukken en opspannen,zo kun je ook de naden van de platen tegen mekaar lijmen en nadien deze met allu kleefband verder afdichten.

Bij nadere beschouwing heeft Francois wel gelijk. Met mechanische bevestiging is wel het beste als je daar redelijk kunt werken. Met PU schuim ook goed, maar schuim zonder die naexpansie en met speciaal doseerpistool aangebracht (met gewone spuitbussen wordt het een boeltje).

De manier van bevestigen hangt volgens mij af van de ondergrond. -Ofwel is deze glad, dan gebruik je het best nylonpluggen, dit is gemakkelijker werken en met een goed resultaat. De isolatieplaten sluiten goed aan tegen de onderzijde, er is dan zeer weinig luchtinfiltratie tussen isolatie en onderkant van de kruipkelder. Stijve isolatieplaten gebruiken is wenselijk.
-De onderzijde van de kruipkelder is zeer ruw en ongelijk, dan verlijm je best de platen met lijm (combinatie met nylonpluggen is mogelijk). dwz. iedere plaat rondom ingestreken met lijm zonder onderbrekingen en in het midden dotten, zo kan je de platen goed aandrukken zonder luchtopeningen tussen de onderlinge platen en vermijd je luchtinfiltratie(afkoeling) tussen alle isolatieplaten.
Mon

Hallo

Ikzelf heb een houten vloer. deze loopt een deel over de kruipkelder. (jaren 1930) deze kruipkelder is zeer vochtig.

Ik zou dus na het behandelen van de balken tegen rot en plaatsen van dampscherm,tussen de balken kunnen issoleren.

Nadien afdichten met platen tegen houten roostering.

Ik dacht om een minerale wol te gebruiken omdat dit makkelijk werkt omde ruimten volledig te vullen ts de balken. Is dit af te raden ivm vochtopname door de issolatie ?

En wat voor platen kan ik best gebruiken? OSB of iets dergelijk? ik ken er niet veel van!!

Zelfde susteem dacht ik toe te passen in de gewone kelder. hier verwacht ik geen problemen, daar deze droog is.

Welk type issolatiemateriaal is aan te raden???

Merci voor de info!

hallo iedereen graag een reactie, merci voor de info. weet iemand waar ik te rade kan gaan.