isoleren | Ecobouwers.be

U bent hier

isoleren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van marcelvm
11/10/2005 - 09:06

ik wil mijn vloer gaan isoleren, dat gaat alleen maar langs de verluchting tegen de welfsels,wat is nu het beste de platen direct tege de welfsels kleven, of werk ik best met een spouw heb dan wel wat meer werk maar ik heb er de tijd voor

1 Reactie

Reacties

afbeelding van ingeborg
11/10/2005 - 21:31

Best de isolatie tegen de welfsels anders krijg je mijns inziens de situatie zoals in de spouw van een muur waar de isolatieplaten slecht geplaatst zijn en de lucht die rond de isolatie circuleert zal de efficiëntie van je isolatie fel verminderen.
Realiseer je wel dat je op die manier ter hoogte van de overgang vloer muur een koudebrug creëert, ook daar waar je funderingsmuren staan en je dus geen isolatie kan aanbrengen.
Normaal zeg ik je kan nooit teveel isoleren maar met bestaande situaties moet je echt wel oppassen dat je geen heel grote temperatuursverschillen gaat creëren waarop je dan condens en in het ergste geval ook schimmels gaat krijgen.
Als je er bijvoorbeeld door stap voor stap onderkappen en plaatsen van isolerend blok in de muren kan voor zorgen dat je tegen de welfsels aangebrachte isolatie kan aansluiten op isolatie in de spouw zit je helemaal goed.

Succes,
Ingeborg

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.