isolatiegraad en EPB | Ecobouwers.be

U bent hier

isolatiegraad en EPB

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van griet vr
05/11/2006 - 23:12

dag allemaal,

we hebben pas de bereking van de K-waarde van onze rijwoning terug gekregen van de architect. en ik heb daar toch vragen bij: Hij stopt 5 cm PUR in de vloer tss kelder en gelijkvloers, 5 cm PUR tss gelijkvloers en 1ste verdiep, 8 cm minerale wol in de muren en 18cm min wol in het dak en komt hierbij uit op een K waarde van 29. kan dit wel? ik lees hier en elders dat er 10-15-20 cm MW nodig is om deze k-waarde te halen. Hij beschouwt de zijgevels als buitenmuren. onze woning heeft een achterbouw op het gelijkvloers waar de slaapkamer is, we hebben dan nog een inpandige garage vooraan. de leefruimte bevindt zich op de eerste verdieping en er is een open trap naar de uitgebouwde zolderverdieping. de voorgevel is oost georienteerd. de achtergevel dus west en op het 1ste helemaal glas. het huis is volledig onderkelderd.
iemand een idee hoe hij aan die lage kwaarde komt?
wat ik ook raar vind is dat je in de EPB berekening geen rekening moet houden met koudebruggen. dat geeft toch een volledig vertekend beeld, niet?

groetjes,
griet

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.