Isolatie waterleidingen | Ecobouwers.be

U bent hier

Isolatie waterleidingen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van peter-96
19/04/2006 - 21:47

Wij starten weldra met de bouw van een lage energiewoning (K23) en zijn op zoek naar informatie inzake isoleren van warmwaterleidingen gezien deze anders op de betonnen welfsels komen en warmte afgeven.
Is er een isolatiemateriaal dat op de welfsel geplaatst kan worden en waarop de leidingen bevestigd kunen worden zodat de warmte niet afgegeven wordt aan de welfsels?
Of is het voldoende dat PUR als vloerisolatie over de leidingen gespoten wordt, waarna een chapelaag volgt?

Alvast bedankt.

Peter

1 Reactie

Reacties

afbeelding van wout-4
19/04/2006 - 22:22

Peter,

bij ons zijn de warwaterleidingen die op de chape liggen met een vrij dikke isolerende mantel omgeven, dat is blijkbaar gewoon in de handel.

Als je met EPS-vloerisolatie werkt in verschillende lagen, kan je de leidingen ook mooi wegwerken in de middenste laag, zo heb ik het ook op één plekje gedaan. Dus eerst 3 cm EPS, dan nog eens 3 cm EPS waar je je leiding in wegwerkt, en dan bovenaan nog eens 3 cm EPS bovenop je leidingen.

Jouw PUR-oplossing gaat de warmte-afgifte naar onderen niet helemaal tegen (voor zover PUR hier al als oplossing kan worden beschouwd...).

Wout

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.