Isolatie Schuur/Atelier | Ecobouwers.be

U bent hier

Isolatie Schuur/Atelier

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van marc-39
02/01/2006 - 16:38

Hallo,

ik ben van plan een losstaand schuurtje in de tuin in gebruik te gaan nemen als houtateliertje. Schuurtje is opgetrokken uit betonblokken, beslaat ongeveer 24 vierkante meter, heeft een houten garagepoort en een houten zijdeur. 'Ramen' bestaan uit 2 vrij grote uitsparingen in één muur volgemetst met 'glasstenen'. Er zit ook een verdiep op met een zadeldak. Momenteel is er nergens sprake van isolatie. Schuur paalt aan één kant aan de garage van de buurman.

Na heel wat gesnuffel op het net en dit forum, overweeg ik volgende werkzaamheden :

1 isolatie muren van buiten naar binnen : kalei - buitenmuur - 12 cm rotswol met dampremmende folie langs één kant, direct tegen de binnenzijde van de muur in een houten kadrering (dampremmende folie langs de kant van de nieuwe houten wand)- 3 cm holle ruimte voor nutsvoorzieningen - 18 mm multiplex.

2 opvullen van de holle poort en houten deur met pavatex houtplaat afgewerkt met schroten. Misschien ook een folie langs de binnenkant ?

3 isolatie van de betonnen verdiepingvloer langs boven (benedenverdieping is maar 195 cm hoog) : houten balkjes - opgevuld met rotswol - osb-plaat.

4 sporadische verwarming door een houtkacheltje

5 verluchtingsroosters in de zijdeur en het valluik tussen de beneden- en de bovenverdieping. Kwestie van de nodige ventilatie te vrijwaren.

Bedoeling is om constant toch minstens een temperatuur van 10 graden te halen.

Lijkt dit wat of kraam ik hier volledige nonsens uit ?

Alvast bedankt voor jullie bemerkingen en de beste wensen voor 2007.

Mvg,

Marc

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.