isolatie punt van dak | Ecobouwers.be

U bent hier

isolatie punt van dak

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van flesjespa-1
28/11/2005 - 12:29

vraagje bij dakisolatie:
de eigenlijke punt van het dak isoleer ik niet, wel de schuine wanden en ik het horizontale dak van mijn zolderkamer (is dit te volgen?) er blijft ahw een mini zoldertje over, boven een zolderkamer die geisoleerd zal zijn.

nu, ik heb geleerd en gelezen om de isolatie (rotswol in dit geval) steeds tegen het onderdak te duwen (vezelcementplaat in dit geval), zodat er geen ventilatie mogelijk is tussen isolatie en onderdak. uiteraard voorzie ik een dampscherm aan de warme kant van de isolatie.

Maar... het leggen van isolatie op mijn plafondje, zorgt er toch eigenlijk voor dt er een hele driehoek is (mijn "echte zolder") waarin de buitenlucht binnen kan (door spleten in het onderdak, eigen aan vezelcementplaten), dus eigenlijk creëer ik "ventilatie" tussen isolatie en onderdak, en dat mag toch net niet?

Wat doe ik fout? Want het wordt overal voorgeschreven dat je zo mag isoleren, ik bedoel je plafondje ipv de hele resterende dakdriehoek, maar dit staat in conflict met de regel "geen ruimte tussen isolatie en onderdak).

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.