isolatie oversteek | Ecobouwers.be

U bent hier

isolatie oversteek

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van dirk-8
27/09/2005 - 20:08

Onze woning heeft een oversteek links en rechts van een 30- tal centimeter. De binnenmuur is een 50 tal cm hoger dan de buitenmuur. Het plafond tussen de slaapkamers en zolder zijn geisoleerd met 15 cm Rockwool Delta-platen. Nu ben ik van plan ook het dak te isoleren (23 cm). De oversteek kan ik evenwel niet isoleren met Rockwool Delta-platen gezien niet bereikbaar.
Resultaat : in de slaapkamers zijn de bovenste 50 cm van de zijmuren helemaal niet geisoleerd = koudebrug (daaronder is er een spouwmuur en en buitenmuur).
Probleem :
ik overweeg te isoleren met vermiculiet of met silicaat schuumkorrels.
soortelijk gewicht vermiculiet 380/m³, silicaat schuumkorrels 25 kg/m³.
Vraag :
1)kan ik dit riskeren (heb zo een 2m³ nodig - 1m³ per kant).
2)welke van deze 2 producten isoleren het beste
3)bij welk product heb ik het minste kans dat deze water opnemen/vasthouden.
4)of heeft er iemand een andere suggestie om dit probleem op te lossen (ja, ik kan inderdaad de pannen en het onderdak verwijderen en isoleren langs buiten met Rockwool maar dit lijkt me iets te complex.)

4 Reacties

Reacties

afbeelding van steven burvenich-1
28/09/2005 - 09:07

Ik neem aan dat die 50cm geen spouwmuur is daar je zegt dat de buitenmuur lager zit? Is die oversteek een stuk hellend dak of een diepe goot? In elk geval zit je met een stuk op te vullen houten constructie, niet?

Ik denk dat het opvullen met korrels niet zo eenvoudig is.

inspuiten (bijvoorbeeld met SLS20) lijkt mij niet zo evident: dat geeft zeer veel stof en zal zoiezo langs onderdak en oversteek etc... naar buiten vliegen, en in het slechtste geval ook langs kieren naar binnen vliegen...

hoe onlogisch je het ook vindt, ik denk dat wegnemen van de onderste rij pannen en onderste rij onderdak minder werk is dan het inblazen... want dat vraagt OOK veel voorbereiding en vooral veel opkuis nadien als er ergens lekken zijn!

MIJN voorkeur is dus:
dag 1: enkele rijen pannen eraf
dag 2: onderdak eraf (op een halve dag met een paar man moet dan lukken), de isolatie proper plaatsen, en onderdak(folie) er terug op.
dag 3: rustig die pannen terugpuzzelen.

groeten,
christophe

afbeelding van Pieter.smout
13/11/2010 - 00:11

Hallo,

Ik heb net dezelfde situatie: oversteek, binnenmuur hoger gemets dan de buitenmuur. 1 verschil : de oversteek is nog niet dichtgemaakt en dit is nu net het plan.

Mijn vraag is, als ik isolatie aanbreng begin ik in de spouw (niet geisoleerd) en sluit ik aan op de steenwol isolatie onder het onderdak of isoleer ik de ruimte onder de oversteek (opvullen) of doe ik beide?

Heeft het uberhaut zin om de ruimte onder de oversteek te isoleren?

 

groeten,

Pieter

afbeelding van dirk-8
29/09/2005 - 06:53

Het betreft hier inderdaad een houten niet geisoleerde oversteek die volledig dicht is en die ik via een kleine gleuf van een 10 cm kan bereiken via de zolder. Vandaar mijn denkpiste van korrels. Een dampscherm daar of tegen de muur is moeilijk, zelfs uitgesloten.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.