Isolatie iso-trading | Ecobouwers.be

U bent hier

Isolatie iso-trading

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van luc-9
10/03/2007 - 16:43

Ik ben één van de gedupeerden van iso-trading. Ik wil gewoon zeggen:kijk uit als je bij hen koopt,vergelijk met andere isolaties en vraag zeker een staal van wat je gezien hebt of gaat kopen.

96 Reacties

Reacties

afbeelding van gert-2
13/03/2007 - 12:30

Geachte,

Ook wij zijn er ingelopen.
Wij hebben reeds spijt, maar het blijkt niet zo gemakkelijk te gaan om de bestelling te annuleren.
Hoe gaat het bij u verder evolueren denkt u? Proberen annuleren of bestelling laten doorgaan?
Weet u ook iets over de effectieve materialen die we krijgen? (echte lambdawaardes die op de folder staan of niet?)

MVG
Gert

afbeelding van Anonieme gebruiker
16/01/2008 - 00:31
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

kijk ook eens op bouwinfo.be, na zelf gedupeerd te zijn geworden en wat rondvraag hier en daar ken ik ondertussen al tientallen gevallen, 9/10 met dezelfde afloop, proberen van de bestelling af te komen, al dan niet met advocaat en steeds tevergeefs. Men tekent op terrein van de verkoper dus kan niemand er blijkbaar iets tegen doen. De meeste gedupeerden laten hun voorschot schieten en kopen elders hun isolatie. Ik vind het echter straf dat zulk een persoon deze praktijken al jarenlang ongestraft kan blijven doorzetten en vraag mij af indien er voldoende klachten gebundeld zouden worden hier effectief niets aan te doen valt?

afbeelding van Anonieme gebruiker
16/01/2008 - 15:09
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Ik heb nu al veel gehoord van deze firma, de post op bouwinfo lijkt weg.

Vanwaar zijn ze, wat zijn hun contact gegevens? Ik vind dat we allen verantwoordelijk zijn zodat niet nog meer mensen er in trappen.

Mvg,
Roberto

afbeelding van lambert
16/01/2008 - 19:13

Isolatie gesproken, zag de isolatiekoning staan op kapaza. Die zit met een enorme overstock.

Iemand enige ervaring mee?

afbeelding van Thierry77
18/01/2008 - 11:35

Beste,
Ook ik ben er ingelopen...wist niet dat dit soort verkoopspraktijken nog bestonden... Het materiaal is wel ok, maar achteraf blijkt wel: te duur... Ik beschouw het als 'leergeld'...ben nu veel voorzichtiger met afspraken...Maar het blijft een echte schande

afbeelding van wendy-3
10/03/2008 - 19:03

Wij zijn er echter vandaag in gelopen? Zouden we hier nog iets aan kunnen doen?

afbeelding van gorky
10/03/2008 - 19:12

beste;

ook wij zijn er op 9 maart ingelopen, na het lange overleggen tussen verkoper en ons. Er werd toch wel aangedrongen zo snel mogelijk (met andere woorden direct) te bestellen.
Over de eventuele bestelling kon niet nagedacht worden.
Ook wij hebben een enorm voorschot "moeten" betalen.
Kunnen we proberen deze handel op een of andere manier te stoppen? En hoe kunnen we onze schade eventueel beperken?
Graag hadden wij op de hoogte gebleven.

Groetjes,

afbeelding van ikzelf
11/03/2008 - 17:15

Wij zijn er gelukkig niet ingetrapt. Het gaat hier om een persoon die naar het schijnt al verschillende namen gehad heeft, zijn we achteraf te weten gekomen, woonachtig te schriek, heist o/d berg. Zijn naam ga ik hier niet uitspreken (privacywetten). Hij spreekt aan de telefoon om zo snel mogelijk een afspraak te maken bij hem. Dat hebben we dan ook gedaan. Had op het eerste zicht al zo een vermoeden dat het hier ging om maffia praktijken. Je komt ten eerste al in een "gewoon" huis terecht waar je naar boven geleid wordt (waar de vissen in zijn enorme aquarium je bij wijze van spreken al bijna proberen leeg te zuigen). Dan begint het direct. Hij begint te zeveren over van alles en nog wat. Begint bouwbedrijven waar je al offertes gemaakt hebt af te breken als zijnde voorbijgestreefd en zit dan onmiddelijk zijn producten de hemel in te prijzen. Over prijzen gesproken, hij vraagt dan om de isolatiematerialen die je bij andere firma's gevraagd hebt, gaat dan in zijn tabbellekes kijken en komt dan opeens op de proppen met een prijs die nog maar de helft kost. Er wordt echter niet gesproken over die isolatiematerialen in het verdere verloop want hij heeft DE isolatie gevonden. (evenals zijn "gepatenteerde" spouwhaakjes) Die isolatie blijkt dan achteraf gezien veel duurder te zijn als gewone isolatie. Toch biedt hij u de prijs van 2006 nog aan. Exclusief voor jou die dag zelf, want hij heeft niet veel meer in stock. Je moet dan onmiddelijk beslissen want hij maak zelfs geen offerte of niks, zogezegd om zichzelf in te dekken. Dan weet je al direct dat er iets gaande is. En dan met dat irritant latje van hem (een gewone meetlat, mensen) zit ie de vierkante meters van je huis te bepalen, terwijl andere mensen er dagen over doen en tellen om dit te bepalen (met een geschaalde meetlat), doet hij dit in 2 seconden. Dan nog wat op dat rekenmachientje tokkelen en de prijzen vliegen je om de oren. Beste mensen geloof deze rommel niet. Als je er toch ingetrapt bent, is de enige manier nog het betalen van dat voorschot tenzij je een poot hebt om op te staan. Het enige wat ik persoonlijk zou doen moest ik hierin getrapt zijn, is hem zodanig ruineren dat de materiële schade die ik geleden zou hebben, dat hij die zou terug krijgen via vandalisme, al ben je dan zelf ook crimineel bezig. Maar als de Belgische staat tegen zo een mensen zelf niks onderneemt, dan wordt het eens tijd dat de mensen zelf iets ondernemen tegen dat uitschot van handelaars.

afbeelding van wen
18/03/2008 - 10:04
wen

Kunnen we onze bestelling nog annuleren en het voorschot terug krijgen.Wat zijn onze mogelijkheden nog? Is er hier niets aan te doen.

afbeelding van dave
18/03/2008 - 14:48

ik heb mij spijtig genoeg ook laten vangen.
Buiten de prijs, hoe zit het met de kwaliteit van het geleverde materiaal.
Heb heralan spouwplaten gekocht.Is dit goed van kwaliteit of is dit 2de keus?Kan je dit testen?

afbeelding van val-3
18/04/2008 - 14:56
Val

Hallo,

ben vandaag ook bij de bewuste heer thuis geweest. Ben net hetzelfde behandeld als jullie allemaal en ging normaal deze namiddag beslissen. Gelukkig eerst toch nog even in google de firmanaam ingetikt en dit alles gelezen. Heb hem opgebeld om onze afspraak af te zeggen en gezegd dat ik zijn "reklame" op internet gelezen had. Einde gesprek. Bedankt allemaal voor het verhelderend relaas en sterkte voor de gedupeerden.

afbeelding van poepie
02/05/2008 - 16:47

Contacteer mij wij zijn ook slachtoffer van deze maffia firma, als we samenspannen kunnen we misschien de media of zo iets inlichten en het aan de grote klok hangen.

afbeelding van Anonieme gebruiker
22/05/2009 - 08:38
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

hallo ik heb mij ook laten vangen..
ik denk als iedereen samen komt en samen een klacht indient dat we iets kunnen doen.

afbeelding van safieke
12/10/2009 - 22:12

hallo, wij zijn er ook in getrapt vandaag, hoe heb je het nu opgelost?

afbeelding van gunther-4
18/05/2008 - 13:09

Wij zijn enkele jaren geleden ook met deze firma in contact gekomen. Zelfde verhaal zoals heel veel anderen. Wij hebben er toen een advocaat op gezet. Deze twijfelde er aan dat we deze zaak hadden kunnen winnen . De wet verkoop op afstand waarbij je 7 dagen bedenktijd hebt is niet meer van toepassing vermits je bij de bewustte heer thuis ( kantoor) geweest bent om een aankoopcontract te tekenen.

De naam van de firma en de heer GN zijn onafhankelijk van elkaar. Daarmee bedoel ik dat de firma zich distantieerd van de daden van GN. GN is een onafhankelijk verkoper. Beide zijn reeds lang geleden bezocht geweest door economische zaken. Deze zouden hebben geconcludeerd dat beide niets onwettelijks zouden doen. Eens gedupeerd blijf je dus gedupeerd.

Het leeft bij ons nog wel om alle mogelijke middelen aan te wenden om de wanpraktijken van beide te doen stoppen. Maar je moet hier oppassen dat je geen " laster en eerroof " aan je broek krijgt want dat kan eeb dure grap worden.

Ik heb hier nog enkele briefwisselingen liggen tussen onze advocaat toen en beide firma's.

Wie wil mag ze komen halen .

Wij hebben destijds ons voorschot laten vallen en hebben het materiaal elders gekocht , uiteindelijk waren we dan nog maar evenveel kwijt.
luc schrijft:
> Ik ben één van de gedupeerden van iso-trading.
> Ik wil gewoon zeggen:kijk uit als je bij hen koopt,vergelijk met andere isolaties en vraag zeker een staal van wat je gezien hebt of gaat kopen.

afbeelding van juiste beslissing
12/06/2008 - 17:14

Ben ik blij, kom net terug van deze kerel van iso trading. Had na een paar keer met hem aan de lijn te hangen al niet een al te beste indruk, zeer opdringerig en het is altijd de laatste moment voor die prijs (alhoewel onze afspraak 3 keer moest verzet worden bleef dat steeds de laatste dag om aan die prijzen te bestellen). Binnen gekomen en is zoals hier boven beschreven een gewone woning, met zeer amateuristische toestanden begint hij van alles te verklaren, ik begon toch meer en meer af te haken, zeg dat ik niet onmiddelijk beslis over zo een bedragen en toen werd hij net zoals aan de telefoon duidelijk ververelend. Heb zo de indruk dat zodra hij door heeft dat je er niet zomaar intrapt hij zo vlug mogelijk van je af wil. Mensen als hij je belt praat er zelfs niet mee leg gewoon neer, dit is een echte maffia zaak

afbeelding van juiste beslissing
12/06/2008 - 17:15

Ben ik blij, kom net terug van deze kerel van iso trading. Had na een paar keer met hem aan de lijn te hangen al niet een al te beste indruk, zeer opdringerig en het is altijd de laatste moment voor die prijs (alhoewel onze afspraak 3 keer moest verzet worden bleef dat steeds de laatste dag om aan die prijzen te bestellen). Binnen gekomen en is zoals hier boven beschreven een gewone woning, met zeer amateuristische toestanden begint hij van alles te verklaren, ik begon toch meer en meer af te haken, zeg dat ik niet onmiddelijk beslis over zo een bedragen en toen werd hij net zoals aan de telefoon duidelijk ververelend. Heb zo de indruk dat zodra hij door heeft dat je er niet zomaar intrapt hij zo vlug mogelijk van je af wil. Mensen als hij je belt praat er zelfs niet mee leg gewoon neer, dit is een echte maffia zaak

afbeelding van kurt-4
24/07/2008 - 00:25

Ik heb in mei 2007, na onder druk zetten van zijn kant, eveneens een bestelbon getekend bij GN van Isotrading. Dit was nodig omdat na het verlengde weekend de tarieven fors zouden stijgen. Voorwaarde was echter dat ik dag nadien nog kon vergelijken en bij architect kon nazien of voorgestelde isolatie kwalitatief in orde was. Dit was ook de reden waarom ik nog geen voorschot heb betaald. Was echter nog maar een half uur thuis en kreeg al een dreigtelefoon dat ik onmiddellijk moest langskomen om het voorschot te betalen, want hij was in het bezit van een getekend contract. Indien ik niet onmiddellijk betaald zou hij me de week nadien een advocaat op mijn dak sturen. Heb dit voorschot uiteraard niet betaald. Na een paar weken heb ik idd een aangetekend schrijven van zijn advocaat gekregen. Ben echter bij mijn standpunt gebleven dat dit geen geldige verkoopsovereenkomst betrof (gebaseerd op leugens en bedrog). Heb dan meer dan een half jaar niets meer gehoord en vorige week heb ik een dagvaarding in de bus gekregen. Ik moet op 11 september voor rechtbank verschijnen. De kans is reëel dat ik deze zaak verlies en nog een hoop extra kosten erbij heb. Het is onbegrijpelijk en schandalig dat deze man zijn praktijken al gedurende meer dan 15 jaar kan uitoefenen.
Indien we met een groot aantal gedupeerden als groep naar buiten treden, moet er toch iets aan deze firma te doen zijn.

afbeelding van Anonieme gebruiker
08/05/2009 - 09:33
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Wij hebben ondertussen ook besteld en voorschot betaald.

We hebben nu bij de bank onze betaling nog kunnen annuleren.

Hoe is uw verhaal bij de rechtbank afgelopen?

afbeelding van safieke
12/10/2009 - 22:15

gaat dat nog?? , wij zijn er vandaag ook ingelopen , maarja je moet gelezen en goedgekeurd op de bon schrijven? dan komt daar een rechtzaak van??? hoe het je dit opgelost , want wij zijn dus ook 2000 euro voorschot kwijt :-(

pfff dit is niet meer normaal :-(  tis al allemaal zo duur!

afbeelding van roover
24/07/2008 - 01:34

Sorry hé mensen, maar volgens mij hebben jullie toch allemaal internet ??!
't Eerste wat je doet met een potentiële leverancier is toch effe googelen ??
Op het eerste blad resultaten weet je toch al hoe laat het is ?

http://www.google.be/search?
hl=nl&q=isotrading&btnG=Google+zoeken&meta=cr%3DcountryBE

Kapaza, BBLV-forum, bouwinfo.be, test-aankoop en zelfs iemand die een
eigen blog gestart is over deze firma en haar zaakvoerder...

Need I say more ?

afbeelding van Anonieme gebruiker
24/07/2008 - 09:51
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Kurt,

Print alles wat je over die schurk kunt vinden uit en maak daar je dossier van.

Succes.

Karl

afbeelding van Anonieme gebruiker
26/11/2008 - 15:23
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Ook ik ben toen ik een jaar of 3 geleden me had laten misleiden met deze zaak naar een advocaat gestapt. Na 2 brieven over en weer te schrijven van mijn advocaat naar de zijne in samenspraak met mijn advocaat beslist dat dit geen zin had. Geen poot om op te staan! Ik heb toen het voorschot laten vallen en isolatie met een zelfs hogere isolatiewaarde elders gekocht en dat kwam zelfs nog goedkoper uit! Dat deze maffiapraktijken maar kunnen blijven duren, onbegrijpelijk! Als er iemand hiervoor mee het heft in handen wil nemen wil ik er gerust mee mijn tijd insteken om deze maffiazaak proberen te doen ophouden! Zelfs als ik na 3 jaar jullie berichten hierover lees ben ik nog steeds even kwaad over deze praktijken, bouwen is op zich al duur genoeg.

afbeelding van Anonieme gebruiker
31/12/2008 - 10:45
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Felix,

Ook ik ben 2 weken geleden in die figuur zijn praatjes gelopen.
Hij verkocht ons slechtere isolatie dan ik eerst wou steken.
Hij beweerde dat deze beter was.

Graag had ik mee voor deze zaak gegaan, maar spijtig genoeg heb ik het nu al niet erg breed door de nakende bouw enz.

Hoe ben jij onder die verkoop onderuitgeraakt?
Heb je nog een boete moeten bij betalen voor contractbreuk?

Mvg, Véke

afbeelding van glenn brouwers
28/01/2009 - 16:17

hey iedereen,
Ik heb er ook mijn isolatie gekocht, en heb geen problemen ondervonden en de kwaliteit is gewoon heel goed, heb alles gecontroleerd.
Nu heb ik een ander probleem, mijn bouw gaat niet door wegens echtelijke problemen, heeft er iemand een oplossing om de isolatie te verkopen, want je moet een factuur kunnen geven om van de belastingsvoordelen te kunnen genieten natuurlijk.

groeten

afbeelding van saerens.freya@pandora.be
05/02/2009 - 22:17

wij zijn ook langsgeweest bij voorgenoemde heer. idd ook door druk getekend. heb al verschillende stappen ondernomen, zoals al velen van jullie, niks aan te doen. tenzij voorschot laten vallen.
we wisten ook niet waar we aan begonnen tot jullie reacies zag. dom van ons om niet eerst te zoeken maar ja, wie denkt nu zoiets??
is er eigenlijk iemand die uiteindelijk wel doorgegaan is met hun en tevreden van het resultaat, ondanks het te dure materiaal dan?
ik verneem van sommige personen dat isopur echt wel goed materiaal is. weet nu niet of we er goed aan doen om ons voorschot te laten vallen (1900€) of gewoon het risico te nemen en door te gaan en eventueel bij foute leveringen klacht in te dienen?
we hebben nu toch geen poot om op te staan.
is er iemand met goede resultaten?

afbeelding van Anonieme gebruiker
07/02/2009 - 18:27
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

geahte,

ik heb daar gisteren ook onder druk isolatie gekocht.
Ik had al een slecht gevoel bij dieje gast en toch ben ik er nog ingelopen.

Is het mogelijk om toch nog materiaal te nemen voor het bedrag van het voorschot en de rest te annuleren?

Kan er mij iemand iets laten weten? Ik zou niet graag heel het bedrag van de factuur moeten betalen en dan nog met slecht materiaal zitten want dan laat ik het voorschot wel vallen bij dieje schurk.

afbeelding van safieke
12/10/2009 - 22:20

hallo,

 

en heb je uiteindelijk de isolatie gekocht, hij heeft ons ook liggen gehad vandaag, bij gebrek aan tijd hadden we het niet eerst opgezocht, zijn zover ervoor gereden (1 uur) komen terug thuis, en lezen dit, pfff héél erg is dit nu, zijn der echt kapot van het gaat hier toch om veel geld dat we verliezen!!

afbeelding van wim69
30/10/2009 - 22:12

En op welke manier heeft hij je liggen gehad? Ik begrijp nog altijd niet wat er kan verkeerd gaan als je x m2 van een y cm dikte  isolatie van type z besteld?

 

Je weet de x, de y en, de z.

 

Voorschot betaald: Mijn isolatie moest ik ook vooraf betalen aan een bouwhandel in Brussel terwijl de isolatie rechtstreeks van Nederland kwam (van de fabrikant zelf). Niet 25procent maar de 100procent moest betaald worden vòòr de levering, anders ging de bestelling niet door.Ging wel om redelijk grote handelszaak.

Is dit derzelfde als Isolatiekoning?

 

afbeelding van kdc
09/03/2009 - 11:38
Kdc

Ben ik tevreden dat ik eerst even gegoogeld heb, dank aan allen want dit zal me waarschijnlijk de nodige miserie besparen.

Pagina's

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.