Isolatie hellend dak èn zoldervloer | Ecobouwers.be

U bent hier

Isolatie hellend dak èn zoldervloer

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van erwin.devlieger
22/04/2013 - 10:37

Beste,

Zo juist mijn isolatiewerkzaamheden van het hellend dak aangevat waarbij ik 24cm glaswol zal aanbrengen.
Ik ben genoodzaakt om het hellend dak te isoleren gezien mijn cv ketel, boiler, ventilatiesysteem ... hier zullen geplaatst worden.

Mijn bedenkingen:
- is het interessant om bijkomend ook de zoldervloer te isoleren (bvb. 6cm dikte) om mogelijk warmteverlies uit onderliggende badkamer en slaapkamers tegen te gaan?
- riskeer ik dan niet dat het te koud wordt op de zolder waardoor mijn technische istallaties zouden bevriezen?
- heeft het al dan niet aanbrengen van de vloerisolatie een grote weerslag op de te berekenen capaciteit van radiatoren of vloerverwarming in de onderliggende kamers?

Alvast bedankt voor de info.
Erwin

2 Reacties

Reacties

afbeelding van AntonLaenen
22/04/2013 - 18:20

Een klein isolatielaagje op de zoldervloer zal er zeker voor zorgen dat je de zolder niet onnodig warm stookt en dat de onderliggende ruimtes sneller opwarmen (extra comfort dus). Als je geen extreme isolatiedikte neemt denk ik dat je geen problemen met vries op de zolder zal hebben.

Als je voor een warmteaccumulerend isolatiemateriaal (houtwol, cellulose,...) op de zoldervloer kiest zal dit bovendien extra comfort in de zomer bieden. 

Als je de zolder vorstvrij wil houden en dit na het plaatsen van de zoldervloerisolatie wil testen, dan kan je er een electrisch convectiekacheltje op vriesstand zetten en een kwh-meter tussen plaatsen. Als de kwh-meter na de winter aangeeft dat er geen/amper verbruik was dan hoef je geen schrik te hebben.

afbeelding van brother paul
22/04/2013 - 23:18

uw zolder zal veel warmer worden dan je goesting hebt dus je kn nog altijd later die vlorisolern ik zou hetniet doen,tenzj bb cellulose tussen de balken, en eeder vor geluid dqan voor de warmte

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.