isolatie buitenmuur met dampdichte verf | Ecobouwers.be

U bent hier

isolatie buitenmuur met dampdichte verf

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van sven d.
07/10/2007 - 16:11

Ik zou graag mijn buitenmuur isoleren door navulling maar zit met het probleem dat deze geverfd is met een laag van dampdichte verf.Betekent dit automatisch dat ik navulling kan vergeten, of is het nog mogelijk om gebruik te maken van dampdoorlatende producten zoals bv. EPS korrels. Ik zit een beetje met de handen in het haar want de alternatieven zijn vrij duur (totale opp. muren ongeveer 200m2):

1. gevel kuisen -> moet met zandstralen, dus redelijke kans op andere beschadigingen en redelijk duur.
2. binnenisolatie -> niet aan te raden want de muren zijn nu al niet 100% droog, dus redelijke kans op vochtproblemen.
3. buitenisolatie met beplastering -> voorlopig nog veel te duur (20,000 à 25,000€) en kan het bovendien niet overal doen vermits een aantal muren in natuursteen zijn.
4. buitenmuur hermetselen -> get a grip, zo hoog is mijn verwarmingsfactuur nu ook niet.

Welk risico neem ik als ik de spouwmuur toch laat vullen? Er is kans dat ik zoutuitzaaiingen heb daar waar het water naar buiten komt, of dat ik vorstschade leid. Kan dit eerste niet bestreden worden door lokaal daar de verf te verwijderen als het zich voordoet en te herschilderen. Hoe ernstig is vorstschade. Heeft dit alleen maar invloed op het uitzicht of riskeer ik op termijn problemen met de stabiliteit van mijn huis. Een supplier van PUR zij dat zij de navulling wel al uitgevoerd hebben bij dampdichte verven, maar dat zij dan geen garantie kunnen even.

Een hoop vragen waarvoor ik op het forum nog niet echt een antwoord gevonden heb. Alternatieven zijn natuurlijk altijd welkom.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.