Isolatie achter of voor DPC ? | Ecobouwers.be

U bent hier

Isolatie achter of voor DPC ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van perry
22/09/2005 - 14:57

Ik heb 2 lagen DPC aangebracht. 1x onder 1e laag Ytong (ivm voorkoming vocht in Ytong) en 2e boven maaiveld, 40cm hoger.
Isoleren doe ik met 9cm Rockwool, maar ik weet niet hoe dit moet bij deze DPC's. Kan de 1e laag DPC in de hoek kanaalplaat/fundering platgelegd worden zodat de isolatie ervoor geplaats kan worden? Alsdan zou het eerste stuk isolatioe onder de 2e laag geduwd worden.
Of moet de isolatie telkens achter de DPC komen?
Omdat de spouw maar 10cm is zal de DPC-folie waarschijnlijk tegen de buitengevel aankomen indien ik de isolatie erachter steek!
Is het wellicht beter de 1e laag te voorzien van harde isolatie (PUR-plaat, hoeft dan iets minder dik) opdat de DPC dan van de buitengevel afblijft?
Gaarne uw advies.
Is er overigens verschil in kwaliteit tussen Heralan en Rockwool? De technische specificaties zijn precies eender alleen het volumegewicht van Heralan ligt hoger?

Alvast bedankt

Perry

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.