isolatie | Ecobouwers.be

U bent hier

isolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van john-17
23/02/2007 - 10:43

Mijn nieuwe huis in Thailand wordt opgetrokken met buitenmuren van 15cm gasbeton met daarin ramen met dubbelglas van 2maal 5mm en een spouw van 10mm gevuld met Argongas.
Wat kan ik verwachten wat betreft isolering ?
Bijna alle huizen worden hier gebouwd met buitenmuren van 7cm brede rode baksteen met 2 gaten inwendig in langsrichting.
Sommige bouwen met nu met 3 van deze 7cm brede stenen naast elkaar ,dus ruim 21cm dikke buitenmuren Zou dit laatste een betere isolatie zijn dan 15cm gasbeton ??

1 Reactie

Reacties

afbeelding van chathanky
23/02/2007 - 19:57

Een geventileerde spouw is effectiever dan een masieve muur in dat soort klimaten. Je moet zeker zorgen dat je aan de binnenzijde voldoende massa hebt. Dit om te voorkomen dat het binnens huis niet te harden is.

Gasbeton isoleerd wel maar heeft weinig massa en zal redelijk snel warmtedoorslag plaats vinden.

Ik zou als ik jou was eens te raden gaan bij de plaatselijke bevolking, die hebben voldoende ervarig in hun klimaat.

Het idee is om het overdags koel te houden en snachts te profiteren van de opgeslagen warmte. Hiervoor is een goede berekening nodig om een goede ballans in huis te hebben.
Met nachtventilatie koel je de massa deels af zodat deze overdag weer als buffer te fungeren.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.