isolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik bereid een grondige verbouwing voor. Allerhande isolatie materialen, en diktes worden me om de oren geslingerd, en het kostenplaatje dat er aan vast hangt is meestal ver te zoeken.
mijn vraag, mensen die gebouwd of verbouwd hebben, welk budget wordt er gemiddeld besteed aan goede isolatie van de woning. (vloer, muur, dak omgerekend per m²)

Reacties

Zojuist prijs gaan vragen voor PUR isolatie 82 mm. van Recticel.
U weet wel, zo'n gele op plantensteekschuim lijkende platen tand en groef, met een laagje aluminium op de buitenkant als dampscherm. De isolatiewaarde ken ik niet maar zou toch één van de beste zijn voor zijn dikte.
Prijs 15€ per m² maar zou op 1 maart met 6 % stijgen.
Goed als muur of dak isolatie.
4€ per m² premie van eandis als u het laat plaatsen als dakISO, , 2€ als u het zelf doet.
Hopelijk bent u er iets mee.

renovatie met binnenisolatie, volledige spouwvulling met nieuwe kalkzandsteenmuur ervoor (langs binnen dus):
rotswol (431) 2 x 10cm, eerste lading gekocht aan 6.3 euro/m2 voor 10 cm dikte (12.6 dus voor de 20cm), volgende lading zal aan 5.8 euro/m2 voor 10 cm zijn (late offerte)
dak wordt 30 cm papiervlokken (nog geen prijzen), vloeren 10-15 cm piepschuim of op de plaatsen waar de kelder zit (slechts 3-4 cm vloerhoogte) wschl pur (ook nog geen prijzen, zover zijn we nog niet