Isolatie | Ecobouwers.be

U bent hier

Isolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van geert dursin
01/05/2002 - 15:04

Ik volg, als volledige leek, nu reeds een tijdje de gesprekken op het Forum en het boeit me. Wij gaan bouwen en in gesprekken met onze architect en eventuele aannemer wijs ik hen op de vereisten qua isolatie om een goed geïsoleerde woning te bouwen. De aannemer stelt hetvolgende voor : een isolerende snelbouwsteen van 14 cm, Styrofoam isolatiepaneel (geëxtrudeerd polystyreen) van 4 cm, luchtspouw 3 cm en een gevelsteen. Dit lijkt me allemaal wel wat weinig. De aannemer zegt dat de muren max 32 cm dik mogen zijn, waardoor er meer isolatie niet kan. Bovendien zou dit aanvaardbaar zijn en zou nog meer isoleren niet economisch verantwoord zijn.
Silicaatsteen of Ytong, daar willen ze al helemaal niet van weten. Wat denken jullie hiervan ? Wat zijn jullie tips ervan uitgaande dat we met binnenmuur, isolatie, spouw en gevelsteen zullen werken. Welke produkten en diktes als isolatie stellen jullie voor om tot een goed geïsoleerde woning te komen ?

Dank bij voorbaat.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.