isolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hallo.
ik bewoon een flat ,bouw jaren 60, bovenste verdieping ,tegen het dak ,wat zeer slecht is geisoleerd , ik wil nu aan de binnenzijde tegen het plafond polystreen platen aanbrengen , van 5 cm dik ,mogelijk tegen het plafond te lijmen ,of op een andere manier te bevestigen, pluggen ??
de vraag is, kan ik tegen die platen een pleisterlaag aanbrengen , zodat het weer een echt plafond lijkt , en wat kan ik daar het beste voor gebruiken , misschien ook nog een hechtlaag ?
BVD. P.VD VELDE.

Reacties

lijmen voor het plakken van isomo goed uitkiezen. Poogde het ooit eens met lijm "voor alle toepassingen" en de isomo smolt langzaam.

Een schroten plafond waarbij tussen het lattenwerk isomoplaten worden ingebracht, kan een esthetische oplossing bieden. Geen lijm nodig en het lattenwerk kan met montagelijm en/of vijzen aan het plafond worden aangebracht. Schrootjes heb je tegenwoordig in vele materialen en verschillende prijzen. En het plafond is direct afgewerkt en weegt maar licht.