Invoerrecht voor Brommobiel van uit Nederland? | Ecobouwers.be

U bent hier

Invoerrecht voor Brommobiel van uit Nederland?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van andre steijns
15/08/2007 - 22:31

Kan iemand me vertellen of ik invoerrechten moet betalen voor een in Nederland
gekochte Brommobiel?

hartelijk dank voor deze info...

Andre

2 Reacties

Reacties

afbeelding van lucvt
15/08/2007 - 23:31

Tussen de landen van de EG zijn er geen invoerrechten te betalen, tenzij het eigenlijk een ingevoerd goed betreft dat nog niet in het vrije verkeer in de EG is gebracht. Nederland en België behoren vanzelfsprekend tot de 25 EG-lidstaten.
In België is een voertuig in het vrije verkeer als je een vignet 705 kan tonen. Dit vignet kleef je normaal op het roze inschrijvingformulier voor de DIV, waarbij onderaan de verzekeringen hun signatuur meegeven.
Als de Nederlandse verkoper het vignet meegeeft, moet je dus in België geen invoerrechten betalen.

Wat je brommobiel betreft, ben ik niet zo zeker van mijn stuk. Welk voertuigtype is dit en moet dit voertuig ingeschreven worden bij de DIV?

Inzake BTW ligt de zaak moeilijker.

BTW betaald op een Nederlands product (19% me dunkt) aangekocht voor niet-commerciële doeleinden, dus voor eigen gebruik, geldt ook als eindbelasting in België. Je hoeft dus de Belgische BTW van 21% niet meer te betalen.

Maar als het de aankoop van een voertuig in Nederland betreft, moet je toch de Belgische BTW betalen. De Nederlandse BTW krijg je wel terug van de verkoper, meestal als je hem het bewijs van BTW-betaling in België kunt voorleggen. Dit bewijs krijg je door de inschrijving van het voertuig bij de DIV nadat een vignet 705 door de douane werd gevalideerd. Bij die validatie gaat de douane na of het voertuig in Nederland op de vrije markt was en ook of de Belgische BTW op de factuurprijs werd betaald.

afbeelding van lucvt
15/08/2007 - 23:43

foutje. Er zijn geen 25 maar 27 lidstaten sedert 2007 (Bulgarije en Roemenië traden toe)

Andere landen als Kroatië en Turkije volgen nog.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.